MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Mudi

MENTALITET
En effektiv, robust og uforfalsket hyrde- og gårdhund, som har en god evne til at tilpasse sig andre former for tilværelse. Den er livlig, nervefast, lærenem med en hurtig opfattelsesevne og i stand til at falde ind i rollen som familiehund Den kan være noget rapkæftet, dog ikke så meget som slægtningene pumi og puli.

BEHOV
Racen har stadig sine hyrdehundeinstinkter i behold, og den kræver derfor megen motion og beskæftigelse. En vis tilbageholdenhed over for fremmede kan modvirkes ved tidlig socialisering.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Racen har været brugt til jagt på vildsvin, og den har stadig en vis jagtlyst. En selvstændig hund, som gerne klarer sine opgaver på egen hånd, og ikke altid er lydhør over for anvisninger. Den holder dog i reglen forholdsvis god kontakt til sin fører.

PELS OG PLEJE
3-7 cm lang krøllet eller bølget pels, som danner hvirvler og lokker. Den er tæt, meget fugt- og smudsafvisende og ikke arbejdskrævende i hverdagen. Med en omhyggelig gennembørstning en gang om ugen undgår man anden fældning end den, som er i overgangen mellem årstiderne.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er aktiv og positiv over for indlæring. Bør opdrages med venlighed og mange belønninger. Træn varieret i korte og tempofyldte sekvenser. Vær ubøjelig konsekvent, så hundens selvstændighed ikke får den til at opfatte sig selv som fører.

HØJDE
Hanner 41-47 cm. Tæver 38-44 cm.

VÆGT
8-13 kg.

FARVER
Sort, blue merle, askegrå, brun eller hvid.

SPECIALKLUB
Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub
OPRINDELSE
Racen er antagelig opstået tilfældigt engang i slutningen af 1800-tallet ved krydsning af flere ungarske hyrdehundetyper. Den vogtede det vanskelige steppekvæg, zakkelfår, heste og svin, og på gården tog den rotter, mus og andet småkravl. Den blev udskilt fra pumi og puli og anerkendt som selvstændig race i 1936, men der indkrydses fortsat arbejdshunde uden kendt afstamning, så typen kan variere noget. Den er temmelig udbredt i sit hjemland, men ses sjældent uden for Ungarns grænser.

HJEMLAND
Ungarn.

INTERNATIONALT RACENAVN
Mudi.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde
Livlig, lærenem</BR> og modig

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem