MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

Lavt

1 0 Hvalpe til salg

Mops

MENTALITET
Mops er en hengiven, charmerende og ligevægtig hund, der er velegnet som selskabshund under alle forhold og i ethvert familiemønster. Den er glad for at lege og robust nok til at klare familiens børn med sindsro og overbærenhed. En mops er omgængelig over for fremmede mennesker og hunde og kun lidt gøende.

BEHOV
Vær opmærksom på, at mops er en såkaldt brachycephal race (”brachy” betyder kort og ”cephalic” betyder hoved). Racens karakteristiske flade ansigt med et kort næseparti får hunden til at se sød ud, men kraniets opbygning gør, at hunderacen er i risiko for at udvikle visse sundhedsproblemer, f.eks. snævre næsebor samt at det bløde væv i næse og svælg kan gøre det svært at trække vejret normalt, hvilket forårsager tung pusten eller tydelig vejrtrækning. DKK’s opdrættere har fokus på at vælge avlsdyr med åbne og sunde luftveje, så husk at spørge ind til forældrenes sundhed, når du er på udkig efter en hvalp.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En mops behøver en hel del motion for ikke at blive overvægtig. Desuden skal den have afløb for sin aktivitet gennem mentalt stimulerende beskæftigelse. Og så skal den have masser af kontakt. Den kan være drillesyg og vælger selv, hvilke anvisninger den vil følge, men den holder altid tæt kontakt.

PELS OG PLEJE
Pelsen er kort, blød og glansfuld med en tæt underuld. Den fælder en del og skal helst børstes igennem dagligt. Øjnene og folderne i hovedet bør holdes omhyggeligt rene, og den er tilbøjelig til at danne tandsten, som bør fjernes jævnligt. Hunde regulerer deres temperatur ved hjælp af vejrtrækningen, så racen kan have svært ved at komme af med overskudsvarmen i varmt vejr.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En mops er generelt positiv over for indlæring og sætter pris på selskabet og opmærksomheden, som følger med. Men den er også utrolig opfindsom og meget beslutsom, så vær konsekvent, venlig og motiverende. Brug helst en kropssele.

HØJDE
25-28 cm for begge køn.

VÆGT
6-8 kg.

FARVER
Fawn, abrikos, sølv eller sort.

SPECIALKLUB

Klubben For Små Selskabshunde
OPRINDELSE
Mere end 2000 år gamle kinesiske skrifter omtaler små, kortnæsede og korthårede hunde, som formentlig er forfædre til nutidens mops. Racen fandt vej til Europa i slutningen af 1600-tallet med hollandske søfarere. Den var i skiftende perioder hofhund i både Holland og England og en elsket selskabshund hos overklassen såvel som hos det jævne borgerskab. Racenavnet kommer fra hollandsk og hentyder til det bekymrede ansigtsudtryk. På engelsk hedder den "pug", som kan betyde knytnæve.

HJEMLAND
Kina/Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Mops/Pug.

FCI GRUPPE
Gruppe 9 – Selskabshunde
Kvadratisk, praktisk & god

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem