MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

MELLEM

4 Hvalpe til salg

Mittelspitz

MENTALITET
Selvbevidst, hengiven og loyal i forhold til familien, tålmodig med børn. Kan være lidt reserveret ift. fremmede. God selskabshund for familien, som gerne vil opleve naturen. Den knytter sig meget til sin ejer. Den er meget glad for opmærksomhed og følger sin ejer i tykt og tyndt og er meget trofast.

BEHOV
Kræver en tidlig og omhyggelig socialisering for at vænne den til fremmede hunde og mennesker og for at dæmpe lysten til at gø. De sætter pris på kontakt med familien og motion. De opholder sig gerne i det fri.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Dens skarpe opmærksomhed og manglende interesse for jagt gør den til en pålidelig vogter af alt, hvad der er den betroet. Den er meget nært knyttet til sin familie, retter sig gerne efter anvisninger og er ikke tilbøjelig til at gå sine egne veje.

PELS OG PLEJE
Pelsen beskytter effektivt i al slags vejr. Den er halvlang med let udstående dækhår over en tæt underuld, som er fyldigere om vinteren end om sommeren. Den bør børstes med jævne mellemrum. Den store pels til trods, fælder de ikke så meget i det daglige, men primært to gange årligt, og her anbefales det, at den børstes grundigt hver dag.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
De mellemstore tyske spidser kan ofte være lidt egenrådige, så de er ikke de nemmeste at opdrage. Træn med venlige metoder og vær konsekvent, retfærdig og opfindsom med belønninger. Træn i korte, varierede sekvenser.

HØJDE
30-38 cm.

VÆGT
7-10 kg. Hanner vejer som regel mere end tæver.

FARVER
Sort, brun eller hvid, orange, ulvegrå, creme, creme-zobel, orange-zobel, black and tan eller broget.

SPECIALKLUB

Spidshundeklubben
OPRINDELSE
De tyske spidser er efterkommere af stenalderens tørvehund, som også talrige andre racer er udgået fra. De var fra middelalderen en fast del af livet på gårdene, hvor de holdt vagt, tog rotter og mus og fungerede som hyrdehunde. Godsejerne tolererede hundene, fordi de var uinteresserede i vildt og ikke lod sig oplære til jagthunde. De passer stadig deres oprindelige arbejde, mens rollen som selskabshunde næsten helt er overtaget af de to mindste varianter og af den lidt større keeshond.

HJEMLAND
Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Deutscher Spitz (Mittelspitz)

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde
Opmærksom, livlig & usædvanlig trofast

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem