MENU

Størrelse

STOR

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

Lavt

5 Hvalpe til salg

Mastiff

MENTALITET
Hundeverdenens ubestridte sværvægter er nysgerrig og blød af sind. Det er en stor og værdig hund, som knytter sig stærkt til sin familie, men som er tilbageholdende over for fremmede. En trofast, omgængelig og godmodig familiehund, der kan være næsten overbeskyttende i forholdet til sine mennesker.

BEHOV
Har brug for mere kontakt og foder end for motion. For meget motion i de unge år kan endda skade dens udvikling - især bør stejle trapper undgås. Tidlig socialisering gør den store hund omgængelig.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den er ikke ligefrem vild med at løbe, men den behøver meget plads omkring sig både ude og inde. Som ung bevæger den sig en del omkring, men det må aldrig blive belastende for led og sener. Som voksen er den rolig og meget lidt gøende.

PELS OG PLEJE
Pelsen er kort, lidt grov i strukturen og tæt tilliggende. Den skal blot børstes jævnligt for at fjerne løse hår. Øjnene kræver nogen pleje på grund af de løse rande, og de tunge læbefolder og hovedets furer skal holdes rene og tørre for at undgå hudirritationer.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En af verdens største og tungeste hunde er en udpræget familiehund og ikke egnet som brugshund, selv om den er samarbejdsvillig og lærenem. Træningen kræver en hel del tålmodighed. Den skal helst begynde tidligt og bygge på masser af ros.

HØJDE
Hanner mindst 76 cm. Tæver mindst 70 cm.

VÆGT
79-86 kg.

FARVER
Fawn i alle nuancer fra abrikos til mørk grågul med sort maske. Evt. tigret.

SPECIALKLUB
Dansk Mastiff Klub
OPRINDELSE
Racen har eksisteret i Storbritannien i mere end 2000 år. Den er antagelig kommet dertil fra Asien med fønikiske handelsfolk. Romerne bragte i begyndelsen af vores tidsregning en del af disse kæmpehunde med hjem som militær- og kamphunde. En mastiff er dyr at have på kost, så i nedgangstider var racen flere gange ved at uddø. Den er dog hver gang blevet reddet og genopbygget med hjælp fra andre meget store racer, som den selv har deltaget i skabelsen af, fx sankt bernhardshund og bullmastiff.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Mastiff.

FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde
Den blide kæmpe

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem