MENU

Størrelse

Temperament

Pelspleje

Aktivites-
niveau

0 Hvalpe til salg

Maremma

MENTALITET
I modsætning til de hyrdehunde, som flyttede rundt med flokken, blev kvægvogterne hos dyrene og beskyttede dem mod alt, hvad der truede dem. Hundene var ikke afhængige af hyrdens anvisninger, men arbejdede i store træk på egen hånd. Sådanne hunde er yderst selvstændige, afvisende over for fremmede og noget gøende.

BEHOV
God plads at røre sig på udendørs - gerne i en indhegning, hvor hunden ikke bliver overrasket af andre hunde og af mennesker, den ikke kender. Den er ikke egnet som selskabshund.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Har på grund af sin størrelse behov for rigelig motion - helst på sine egne betingelser. Forholder sig dog i ro det meste af tiden og holder vagt. Den har brug for sin flok, men har ikke noget stort kontaktbehov over for sine mennesker i øvrigt.

PELS OG PLEJE
Rigelig pels. Lang og tæt med temmelig grov dækpels og tyk underuld især om vinteren. Pelsen danner en solid krave rundt om halsen og faner bag på lårene og på halen. Kortere tilliggende pels på hovedet og på forsiden af benene. Den fælder meget og skal helst børstes ofte.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Meget selvstændig og nærmest egensindig. Den lader sig ikke eje af nogen, men opfører sig som en jævnbyrdig med dem, den lever sammen med. Disse egenskaber stiller store krav til ejerens konsekvens, men hårdhed fører ingen steder hen.

HØJDE
Hanner 65-73 cm. Tæver 60-68 cm.

VÆGT
30-45 kg.

FARVER
Hvid.

SPECIALKLUB
Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub
OPRINDELSE
Racen kan føres tilbage til omkring vor tidsregnings begyndelse, hvor den formentlig er indvandret til Italien fra Lilleasien. Midt i 1900-tallet var racen årsag til årtiers strid. Beboerne i Toscana og i kystprovinsen Maremma blev uenige med bjergbønderne i Abruzzerne om, hvem der havde de originale hvide hyrdehunde. Striden blev bilagt i 1953 med godkendelsen af to næsten identiske typer som én og samme race, og den er stadig en værdsat vagthund i hjemlandet.

HJEMLAND
Italien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Cane da Pastore Maremmano-Abruzzese.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde
Den italienske jernvilje

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem