MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Manchester Terrier

MENTALITET
En livlig hund, der knytter sig stærkt til sin familie, ofte endda i særlig grad til et bestemt medlem af familien. Den kan have en udtalt uvilje mod at blive ladt alene. Over for familiens børn er den hengiven og beskyttende, fremmede bliver set lidt an. En god selskabshund for sporty mennesker med nogen hundeerfaring.

BEHOV
Kræver rigelig motion og et godt socialt liv i nær kontakt med mennesker. Især sætter den pris på afveksling i hverdagen med mange forskellige opgaver, som den finder meningsfyldte.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den reagerer selvstændigt og lynhurtigt på alt, hvad der bevæger sig. Den er skabt til jagt på rotter og kaniner, men interesserer sig for al slags småvildt. Jagtlyst og mod gør det vanskeligt at færdes med den uden line på steder med vildt og trafik.

PELS OG PLEJE
Den korte og tætte pels er glansfuld og glat tilliggende, og den kræver kun minimal pleje. En daglig aftørring med et opvredet vaskeskind fjerner nemt både støv og løse hår. Pelsen yder kun lidt beskyttelse, så hunden kan være lidt kuldskær i koldt og fugtigt vejr.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En opmærksom hund, som i reglen er positiv over for indlæring. Man skal blot huske på det lidt rastløse terriervæsen og træne venligt, konsekvent, tempofyldt og varieret med skiftende belønninger. Bør tidligt vænnes til andre hunde

HØJDE
Hanner 40-41 cm. Tæver 38 cm.

VÆGT
8-10 kg.

FARVER
Sort med skarpt afgrænsede varmt mahognifarvede aftegninger.

SPECIALKLUB
Dansk Terrier Klub
OPRINDELSE
Glathårede sort-røde terriere har eksisteret i Storbritannien i århundreder. De blev brugt til jagt på rotter og andre skadedyr. Man organiserede endda konkurrencer i rottebidning, hvor tilskuerne kunne vædde om udfaldet. En manchester terrier ved navn Billy var den store stjerne, og den skulle have gjort det af med hundrede rotter på seks et halvt minut. Til jagt på kaniner krævedes hurtigere hunde, og terrierne blev derfor krydset med små mynder. I dag er manchesteren selskabshund.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Manchester Terrier.

FCI GRUPPE
Gruppe 3 – Terriere
En elegant, sporty & munter familiehund
En elegant, sporty & munter familiehund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem