MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

Lavt

7 Hvalpe til salg

Malteser

MENTALITET
En malterser er en livlig og meget selskabelig hund, som let kan tilpasse sig næsten enhver livsstil, blot ejeren er indstillet på den særdeles omfattende pelspleje. Hjemme er den rolig og hengiven, nært knyttet til familien og venlig over for fremmede. Udendørs er den overraskende aktiv og altid oplagt til sjov, leg og oplevelser.

BEHOV
Malteseren trives kun med nær kontakt, og den vil helst følge sin ejer overalt. De daglige gåture må gerne være af en vis længde med mulighed for, at hunden kan løbe frit og bruge sin næse.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Forfædrene til malteseren bekæmpede mus og rotter, som myldrede i havnebyernes pakhuse og skibenes lastrum. Den har bevaret meget af lysten og evnen selv efter århundreders liv som selskabshund. Den er selvstændig, men holder som regel god kontakt.

PELS OG PLEJE
Pelsen er racens pryd. Den er meget lang, tæt og glansfuld. Den kræver daglig børstning og frisering samt jævnlig vask og føntørring. Udstillingshunde har pels helt ned til jorden, men ellers vælger nogle ejere at klippe de længste hår. Skægget skal rengøres efter hvert måltid.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Mange af de små hunde bliver overforkælede og får aldrig mulighed for at bevise, hvor lærenemme og samarbejdsvillige de rent faktisk er. En venlig og konsekvent opdragelse er til stor glæde for hunden, og tidlig socialisering letter livet for den.

HØJDE
Hanner 21-25 cm. Tæver 20-23 cm.

VÆGT
3-4 kg.

FARVER
Helt hvid, evt. med et blegt elfenbensfarvet skær.

SPECIALKLUB

Klubben For Små Selskabshunde
OPRINDELSE
Racens navn betyder ikke, at den kun har sin oprindelse på Malta. Betegnelsen "maltesisk" betyder tilflugtssted eller havn, og den bruges om mange andre lokaliteter ved det centrale Middelhav. Gruppen af hvide og langhårede dværghunde kaldes også "barbichons". De optræder på fresker og malerier i middelalderkirker og på portrætter af spanske, italienske og franske kongelige og adelige fra renæssancen i et sådant antal, at man må formode, at de har været vidt udbredt allerede på den tid.

HJEMLAND
Det centrale middelhavsområde/Italien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Maltese.

FCI GRUPPE
Gruppe 9 – Selskabshunde
Miniaturen fra Malta
Miniaturen fra Malta

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem