MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

3 Hvalpe til salg

Belgisk Hyrdehund, Malinois

MENTALITET
En aktiv og kvik hund med et stærkt vagtinstinkt både blandt dyrene på marken og i forhold til mennesker, hjem og ejendele. Det er en udpræget brugshund ligesom de tre andre belgiske hyrdehunde. De har fælles international standard, men regnes som fire selvstændige racer, der i de fleste lande ikke krydses indbyrdes.

BEHOV
Kun velegnet som familiehund hvis den får tilstrækkelig motion og beskæftigelse. Den kræver god kontakt med familien, træning fra tidligste hvalpealder og daglige mentale udfordringer.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Meget glad for at bevæge sig og for at få mulighed for at løse opgaver af stadig stigende sværhedsgrad - egenskaber, som gør den til en fortrinlig sports- og konkurrencehund inden for flere discipliner. Holder sig gerne forholdsvis nær sin ejer.

PELS OG PLEJE
Den korthårede variant af de belgiske hyrdehunde er meget nem at holde i hverdagen, og den fælder kun ubetydeligt, når den blot bliver børstet jævnligt. Pelsen er relativ blød uden stride eller ru dækhår. Den er tæt og beskytter godt på trods af sin manglende fylde.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Lærenem og arbejdsvillig, så indlæring gennemført med venlig konsekvens volder sjældent problemer. Hunden bliver dog let stresset ved for megen og for voldsom leg og motivering fx med bold. Træn gerne søgeøvelser efter spor eller genstande.

HØJDE
Hanner 60-66 cm. Tæver 56-62 cm.

VÆGT
27-29 kg.

FARVER
Varm rødgul med sorte hårspidser og sort maske.

SPECIALKLUB
Specialklubben For Belgiske Hyrdehunde
OPRINDELSE
De belgiske hyrdehunde stammer ligesom schæferhunden fra de meget gamle, mellemeuropæiske fårehunde. Malinois var den første af de fire racer, som fik en fast etableret type, og den blev dermed målsætningen for de øvrige, da man i Belgien, som andre steder i slutningen af 1800-tallet, blev meget optaget af landets nationale hunderacer. Navnet kommer fra området omkring Malines eller Mechelen, hvor typen var særlig talrig. I hjemlandet er racen i dag meget populær som tjenestehund.

HJEMLAND
Belgien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Malinois.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem