MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Magyar Agar

MENTALITET
Den ungarske mynde, er en stærk og typemæssigt mere kraftig end de fleste andre mynder. Den besidder som regel vagtinstinkt, men er ellers en venlig og hengiven mynde. Det er en er rolig, trofast og hengiven familiehund med et meget veludviklet jagtinstinkt. Den kræver nogen hundeerfaring og er ikke en race for førstegangshundeejeren. Det er en stor mynde, men som ikke fylder meget indendørs med dens rolige væsen

BEHOV
Motionsbehovet er stort og tilfredsstilles kun delvis af lange gåture, men bør suppleres med muligheden for at løbe frit. Den er behagelig at leve med, men kræver som alle andre mynder at løbe frit i sikrede områder. Jagtinstinktet er stort og man kan med fordel deltage i lure coursing, for at stimulere dette. Den behøver desuden mental beskæftigelse og tæt social kontakt med familien.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den bruges i hjemlandet stadig til harejagt, og den er særdeles udholdende, næsten utrættelig. Når synet af et muligt byttedyr tænder jagtlysten, er den meget svær at kalde tilbage, med mindre tidlig og vedholdende træning har givet bedre kontakt.

PELS OG PLEJE
Pelsen er kort, tæt, glat tilliggende og føles lidt hård. Om vinteren kan der dannes et betydeligt lag af tæt underuld, så pelsen beskytter langt bedre end pelsen hos mynder fra sydligere himmelstrøg og kræver derfor sjældnere dækken. I overgangsperioderne skal pelsen børstes grundigt igennem hver uge.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Socialiseringen med børn, fremmede og andre hunde bør begynde meget tidligt. Opdragelsen kræver tålmodighed og konsekvens. Træn tempofyldt og varieret i korte sekvenser og læg hovedvægt på indkald. Beløn hurtigt øjenkontakt og samarbejde.

HØJDE
Hanner 65-70 cm. Tæver 62-67 cm.

VÆGT
22-31 kg.

FARVER
Alle farver og farvekombinationer er tilladt undtagen blå, blå-hvid, brun, ulvegrå, black-and-tan og trefarvet.

SPECIALKLUB
Myndeklubben
OPRINDELSE
Alle de folkestammer, som i århundreder har bevæget sig ind i vore dages Ungarn og Rumænien, har haft kraftige jagtmynder. Det gjaldt også magyarerne, der har lagt navn til racen. Den blev i århundreder brugt af både adel og menigmand til jagt på harer og hjortevildt. Da hundevæddeløb i begyndelsen af 1800-tallet også blev populært i den del af Europa, krydsede man racen med greyhound. Den er i dag stadig fremragende til væddeløb, og på lange distancer er den endda hurtigere end greyhound.

HJEMLAND
Ungarn.

INTERNATIONALT RACENAVN
Magyar Agar.

FCI GRUPPE
Gruppe 10 – Mynder

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem