MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

Lavt

1 Hvalpe til salg

Löwchen

MENTALITET
Den lille løve er en livlig og meget hengiven selskabshund, som nemt falder til i ethvert miljø. Den er nysgerrig og tillidsfuld. Den er vagtsom, men fordragelig, og omgås som regel uden vanskeligheder både fremmede og andre hunde. Den er glad for at lege - også med familiens børn, blot de ikke er for voldsomme.

BEHOV
Den er stor nok til at gå lange ture og lille nok til at kunne være med overalt, hvilket den sætter stor pris på. Den er glad for nye indtryk, og den er nært knyttet til familien.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Det er en udpræget selskabshund, som befinder sig bedst i nær kontakt med sine mennesker. Den er samtidig aktiv, uforfærdet og ivrig for at få lov til at bevæge sig frit. Den er bestemt ikke tilfreds med at blive båret rundt på armen.

PELS OG PLEJE
Pelsplejen er enklere end for de andre bichonvarianter. Pelsen er temmelig lang og bølget, men kan klares med en ugentlig gennembørstning. Til udstilling klippes pelsen på bagparten for at fremhæve det løveagtige indtryk, men mange ejere foretrækker en mere moderat frisure.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Hunden er robust, lærenem og glad for opmærksomhed. Den kan blive overraskende lydig, hvis ejeren blot er tålmodig, venlig og konsekvent. Skift ofte mellem forskellige træningssteder og varier de spiselige belønninger med ros og leg.

HØJDE
25-32 cm for begge køn.

VÆGT
4-8 kg.

FARVER
Alle pelsfarver og farvekombinationer er tilladt.

SPECIALKLUB

Klubben For Små Selskabshunde
OPRINDELSE
Racen kommer fra Frankrig, men den har med sikkerhed aner overalt i middelhavslandene. Den adskiller sig fra de andre bichoner ved farverne og de længere ben. Løveklipningen er en gammel tradition, som gennem afbildninger kan spores tilbage til 1300-tallet. I 1960'erne forsvandt racen næsten helt, men den blev reddet af belgiske opdrættere og er igen i fremgang. Den har altid været selskabshund, men den har de senere år også gjort sig bemærket som konkurrencehund i lydighed og agility.

HJEMLAND
Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN
Petit Chien Lion.

FCI GRUPPE
Gruppe 9 – Selskabshunde
Den lille løvehund
Den lille løvehund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem