MENU

Størrelse

STOR

Temperament

Moderat

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Leonberger

MENTALITET
Rolig, venlig, blid og omgængelig. En pålidelig og stærk beskytter af sit område og sin familie, som den knytter sig stærkt til, men ikke nogen udpræget vagthund. Meget overbærende med familiens børn og tolerant over for andre hunde og dyr. I høj grad en familiehund, der forventer at være med i alle daglige gøremål.

BEHOV
En meget stor hund, som behøver plads omkring sig. Indendørs kan den altid glade hale rydde ethvert veldækket bord på et øjeblik. Den opholder sig gerne udendørs, dog nødig i en hundegård.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En selvsikker hund, som dagligt udfordrer familien med nye påfund. Den kan udfolde overstrømmende aktivitet, når den er glad, og der er udsigt til en gåtur eller leg, men ellers holder motionsbehovet sig inden for en halv til en hel time om dagen.

PELS OG PLEJE
Racen har en meget rigelig pels med tyk underuld, og både i og uden for fældeperioderne vil der tit være løse hår både på gulvet og i møblerne. Jævnlig gennembørstning begrænser det en del, så beregn en til to timer om ugen til en grundig omgang med karte og kam.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racens selvstændighed viser sig ofte i indlæringen, hvor hunden kan have sin egen opfattelse af, om en øvelse er værd at beskæftige sig med. Træn i korte, varierede sekvenser med masser af belønning, som kan holde dens interesse fangen.

HØJDE
72-80 cm. Tæver 65-75 cm.

VÆGT
35-50 kg.

FARVER
Løvegul fra mørk rødgul til sandfarvet med sort maske og evt. mørke hårspidser.

SPECIALKLUB
Dansk Leonberger Klub
OPRINDELSE
Omkring 1840 foretog Heinrich Essig, rådmand i byen Leonberg ved Stuttgart, en krydsning mellem en hvid-sort newfoundland og en tidlig sankt bernhardshund. Senere blev også en pyreneerhund indblandet. Målet var at skabe en stor og smuk hund, som lignede løven i Leonbergs byvåben. Allerede tyve år senere var Essigs hunde blevet statussymboler for de rige folk. De solgtes for fantastiske summer og eksporteredes til hele verden. Verdenskrigene minimerede antallet, men racen er nu retableret.

HJEMLAND
Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Leonberger.

FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde
Din modigste livsledsager
Din modigste livsledsager
Din modigste livsledsager
Din modigste livsledsager

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem