MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Lakeland Terrier

MENTALITET
Humørfyldt, frygtløs og energisk. Meget hengiven og venlig over for familien. Glad for at lege og har det godt med familiens børn. Over for fremmede kan den optræde en smule afventende uden dog at være fjendtlig. En charmerende selskabshund hos mennesker, der forstår og accepterer det til tider let antændelige terriertemperament.

BEHOV
Ikke helt så motionskrævende som flere af de andre terrierracer, men også den behøver masser af afveksling, meningsfyldt beskæftigelse, tidlig socialisering og tæt menneskelig kontakt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Udviklet til selvstændigt at finde og dræbe en ræv under jorden, og instinktet er stadig fuldt ud til stede. Selv om den ellers holder god kontakt, svigter hørelsen totalt, når den ser en kat, eller når der er udsigt til slagsmål med artsfæller.

PELS OG PLEJE
Ru dækpels over kort og tæt underuld er fugt- og smudsafvisende og beskytter hunden effektivt. I det daglige fjernes løse hår og noget af underulden med karte eller andet specialværktøj. Derudover skal pelsen trimmes (ikke klippes) i facon tre til fire gange om året.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Bør opdrages yderst konsekvent og venligt med respekt for racens selvstændighed. Begynd fra tidligste hvalpealder og træn derfra i korte og tempofyldte sekvenser og med varierede belønninger. Lad ikke hunden udfordre artsfæller eller slås.

HØJDE
Højst 37 cm for begge køn.

VÆGT
Hanner 7,7 kg. Tæver 6,8 kg.

FARVER
Sort/tan, blue/tan, rød, hvedefarvet, rød grizzle, leverfarvet, blå eller sort.

SPECIALKLUB
Dansk Terrier Klub
OPRINDELSE
Racen nedstammer som de fleste britiske terriere fra old english black-and-tan terrier, som ikke eksisterer længere. Den udviklede sig i de ugæstfrie bjerge i Lake District i det sydvestlige England, hvor den ud over at deltage i jagt på ræv, grævling og odder også vogtede fjerkræ og lam. I disse egne var det tvingende nødvendigt at holde rævebestanden nede, da ræveunger netop holder op med at die, når lammene bliver født. Den seje terrier med det dødbringende bid var en god hjælper.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Lakeland Terrier.

FCI GRUPPE
Gruppe 3 – Terriere

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem