MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

1 Hvalpe til salg

Lagotto Romagnolo

MENTALITET
Oprindelig er det en jagthund, men jagtinstinktet er i dag meget dæmpet, og racen er tilpasset en tilværelse som familie- og selskabshund. Hunden er nært knyttet til sine mennesker, hengiven over for familien og glad for familiens børn. I forhold til fremmede og andre hunde er den vagtsom og lidt afventende, men omgængelig.

BEHOV
Den har brug for et godt socialt liv med nær menneskelig kontakt og meget motion, gerne i form af en svømmetur. Dens fine lugtesans bør dagligt stimuleres med forskellige søgeopgaver.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den unge hund er aktiv, livlig og meget opfindsom. I den periode behøver den en bevidst socialisering og en del mentalt stimulerende beskæftigelse. Senere tilpasser den sig uden de store problemer familiens aktivitetsniveau. Den holder god kontakt.

PELS OG PLEJE
Pelsen er ulden i strukturen og føles noget grov. Den danner overalt på hunden tykke krøller med synlig underuld. Pelsen klippes ned mindst en gang om året, og filtet pels og underuld skal jævnligt fjernes med børste eller karte. Øregangene bør holdes fri for hår.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen er glad for kontakt og opmærksomhed, så opdragelsen volder sjældent vanskeligheder. Den er positiv og lærevillig, når den bliver behandlet med venlighed og konsekvens. Træn i korte, tempofyldte sekvenser og beløn hurtigt og varieret.

HØJDE
Hanner 42-49 cm. Tæver 40-47 cm.

VÆGT
11-18 kg.

FARVER
Ensfarvet offwhite, brun, brunmeleret eller orange eller hvid med brune eller orange aftegninger.

SPECIALKLUB
Dansk Lagotto Klub
OPRINDELSE
Den meget gamle vandhunderace stammer fra lavlandet og marskområderne ved Ravenna. Her blev den oprindelig brugt som apportør til jagt på svømmefugle. Gennem århundrederne er marsken blevet afvandet og omskabt til agerland, og vandhundene blev arbejdsløse. I stedet fik de til opgave at finde trøfler i det flade og åbne landskab og i Romagnas bakkeland. Jagtinstinktet blev næsten elimineret gennem avlen, så hundene ikke skulle blive distraheret i arbejdet, hvis de fik fært af vildt.

HJEMLAND
Italien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Lagotto Romagnolo.

FCI GRUPPE
Gruppe 8 – Apporterende jagthunde
Livlig latino-ven med næse for delikatesser

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem