MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Belgisk Hyrdehund, Laekenois

MENTALITET
Den sjældneste variant af de belgiske hyrdehunderacer har samme brugsegenskaber og mentalitet som de øvrige. Den er altid kvik, veloplagt og parat til at bestille noget. Det er en ypperlig vagthund, som kommer godt ud af det med familiens børn, men indimellem kan have det lidt vanskeligere med andre hunde.

BEHOV
Med tilstrækkelig motion, beskæftigelse og en god social kontakt med familien er den pjuskede laekenois en udmærket selskabshund i en sporty familie. Bør opdrages med venlig konsekvens.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Meget glad for at bevæge sig og for at få mulighed for at løse opgaver, som den finder meningsfyldte. Den er aktiv, livlig og samtidig meget opmærksom på sin ejer. En samarbejdsvillig race, som egner sig fint til forskellige former for hundesport.

PELS OG PLEJE
Pelsen virker pjusket eller lokket. Dækhårene er stride og tætte over blødere underuld. Omkring næsen er pelsen nærmest strittende, men den danner ikke egentligt skæg som på de fleste ruhårede racer. Pelsplejen er enkel og består kun i en jævnlig gennembørstning.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Arbejdsvillig og lærenem, så indlæring volder sjældent alvorlige problemer. Blot må man være opmærksom på alle de belgiske hyrdehundes forholdsvis lave stresstærskel. Træn afdæmpet og venligt, men konsekvent og hold en positiv kontakt.

HØJDE
Hanner 60-66 cm. Tæver 56-62 cm.

VÆGT
27-29 kg.

FARVER
Mørk rødgul, ofte med sorte hårspidser.

SPECIALKLUB
Specialklubben For Belgiske Hyrdehunde
OPRINDELSE
Formentlig afstamningsmæssigt i meget nær familie med malinois. Der er endda fremsat den teori, at en bestemt ruhåret hanhund og en bestemt korthåret tæve er stamforældre til begge varianter. Parret skulle i sidste halvdel af 1800-tallet have fået to ruhårede hvalpe, som blev grundlaget for laekenois, og to korthårede, som blev grundlaget for malinois. Den belgiske dronning Marie-Henriette fattede interesse for de ruhårede hyrdehunde, som fik navn efter slottet Laeken, hvor hun ofte boede.

HJEMLAND
Belgien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Laekenois.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem