MENU

Størrelse

STOR

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Kuvasz

MENTALITET
Trofast og hengiven over for sin familie, reserveret, nærmest afvisende over for fremmede. En pålidelig vogter af dyreflokken, som den modigt og energisk er villig til at forsvare mod såvel firbenede som tobenede tyveknægte. Dens selvstændighed og tendens til skarphed gør den mindre egnet som udelukkende selskabshund.

BEHOV
Skal have mulighed for at opholde sig udendørs en stor del af tiden. Bør tidligt socialiseres målrettet til mennesker og hunde, og den skal lære, hvem der er flokkens leder. Noget gøende.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En aktiv og energisk hund med alle de oprindelige hyrdehundeinstinkter i behold. Den holder sig som regel relativt nær til sin fører, men har dog også en del jagtlyst, som bør tøjles gennem træning - ikke mindst på grund af hundens størrelse.

PELS OG PLEJE
Den tætte og tykke middellange pels beskytter mod både kulde og varme, regn og sne. Den bør gennembørstes jævnligt for snavs, og fordi den fælder temmelig meget. Den hvide farve hos disse bjerghunde gør det let at skelne dem fra vildtlevende rovdyr, såsom ulven og bjørnen.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En så selvstændig og selvbevidst hund skal opdrages venligt og med ubøjelig konsekvens. Hårdhed vil kun føre til stædighed og trods. Kontakt- og lederskabstræning bør fortsætte, også når hunden bliver voksen, hvilket sker sent.

HØJDE
Hanner 62-70 cm. Tæver 59-65 cm.

VÆGT
31-44 kg.

FARVER
Hvid.

SPECIALKLUB
Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub
OPRINDELSE
Antagelig har alle de store, hvide bjerghunde samme baggrund, og de er ofte svære at skelne fra hinanden selv for det trænede øje. De kom til Europa i folkevandringstiden med nomadestammer østfra, og de udviklede sig til selvstændige racer i flere lokalområder, ofte blot adskilt af en bjergkam. Deres arbejde som vogtere af husdyr og ejendom afviger heller ikke fra egn til egn. Det slovakiske ord "cuvat" betyder at høre og henviser til denne races knivskarpe opmærksomhed.

HJEMLAND
Slovakiet.

INTERNATIONALT RACENAVN
Slovenský Cuvac.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem