MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

6 Hvalpe til salg

Kromfohrländer

MENTALITET
Den er venlig, social og imødekommende i forhold til familien. Nogle individer kan være reserverede overfor fremmede, både mennesker og andre hunde. Den går som udgangspunkt godt i spænd med andre hunde, som den kender. Den er livlig, legesyg, charmerende og velegnet som selskabshund i en aktiv familie, der ligesom den, har lyst til nye oplevelser.

BEHOV
Den er ikke udpræget motionskrævende, men holder af at løbe frit. Den kan lide at træne og få små opgaver i dagligdagen, samt en hverdag med god social kontakt med familien.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Jagtislættet fra terrieren er for længst avlet ud af racen, og der er derfor ikke megen jagtlyst tilbage. Den bevæger sig helst ikke ret langt fra fører, holder fin kontakt og kommer, når man kalder, hvis det er indlært med belønning. Den vil gerne lege med et "bytte" (bold, skind, eller andet legetøj), men stopper du med at lege, stopper den selv legen med det samme.

PELS OG PLEJE
Der er to typer kromfohrländer: den ruhårede og den glathårede. Den ruhårede bliver oftest trimmet. Nogen vælger bare at "plukke" de døde hår af, men lige så mange trimmer dem et par gange om året. Den langhårede skal bare børstes igennem.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den opfatter hurtigt, er lærenem og samarbejdsvillig. Opdragelsen volder ikke de store problemer, og hunden er egnet til flere former for hundesport. Den skal trænes venligt og konsekvent i korte, tempofyldte sekvenser. Da racen kan være lidt reserveret overfor fremmede er det vigtigt, at den allerede fra hvalp, bliver socialiseret grundigt til både børn og voksne.

HØJDE
38-46 cm for begge køn.

VÆGT
9-16 kg.

FARVER
Hvid med rødbrune aftegninger.

SPECIALKLUB

Klubben For Små Selskabshunde
OPRINDELSE
Racen skylder ét bestemt menneske sin eksistens. Da amerikanske soldater i 1945 passerede gennem Westphalen, forærede de en pjusket hanhund af griffontype til Ilse Schleifenbaum, som selv havde en fox terrier-tæve. De to hunde fik fem hvalpekuld sammen, og opdrætteren blev stadig mere begejstret for deres væsen og sundhed. Efter kun tre generationer var typen så fast, at racen kunne godkendes i 1955. Den fik navn efter Krom Fohr-skråningerne i nærheden af den første opdrætters hjem.

HJEMLAND
Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Kromfohrländer.

FCI GRUPPE
Gruppe 9 – Selskabshunde
Livlig & legesyg med lyst til nye oplevelser

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem