MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

3 Hvalpe til salg

Korthåret Hønsehund

MENTALITET
En korthåret hønsehund er i familien generelt afslappet og venlig. Den er tålmodig og overbærende over for familiens børn. Den er vagtsom, men omgængelig i forhold til fremmede. Det er en race, som kræver en ejer med nogen hundeerfaring og med tid og lyst til at færdes meget i naturen, hvis hunden skal tilpasse sig et liv uden aktiv jagt.

BEHOV
En korthåret hønshunds jagtlyst er udpræget og skal tilfredsstilles gennem meget fysisk motion og mentalt stimulerende beskæftigelse. Den behøver desuden et godt socialt liv med nær kontakt med familien.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En korthåret hønsehund er en alsidig jagthund, som kan det hele. Den arbejder selvstændigt og begiver sig gerne ud på stor afstand. Men den holder hele tiden god kontakt og er lydhør over for anvisninger, hvis kontakten og lydigheden er bygget op gennem tidlig træning.

PELS OG PLEJE
Den korte, tætte pels føles grov og hård. Den holdes fri for støv og løse hår med en gummibørste eller ved en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind. Pelsen beskytter ikke meget mod vejr og vind, men hunden er ikke kuldskær, så længe den får lov til at bevæge sig.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Begynd træningen og socialiseringen tidligt og læg hovedvægten på øvelser, der styrker tilliden og samarbejdet. En korthåret hønsehund er meget glad for at bruge sin næse og for at apportere. Brug gerne legen som belønning til afveksling for godbidder.

HØJDE
Hanner 62-66 cm. Tæver 58-63 cm.

VÆGT
25-30 kg.

FARVER
Brun med eller uden hvide aftegninger, mørk eller lys brunskimlet med brunt hoved og evt. brune pletter, hvid med brunt hoved og brune pletter, sort svarende til brun eller brunskimlet.

SPECIALKLUB

Korthaarklubben
OPRINDELSE
En korthåret hønsehunds historie begynder med hunde, der blev anvendt ved fuglejagt med net, navnlig i middelhavslandene. Omskolingen til stående jagthund startede efter 1750 med indførelsen af skydevåben på jagten. De første tyske hønsehunde var tunge og sindige, men krydsning med den lettere engelske pointer førte til nutidens slanke, atletiske race. Den har udviklet sig til en af de populæreste fuglehunde i mange lande, og den har desuden vist sig velegnet til schweissarbejde og af og til som trækhund.

HJEMLAND
Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Deutsch Kurzhaar.

FCI GRUPPE
Gruppe 7 – Stående jagthunde
Korthåren - den gode jagt- og familiehund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem