MENU

Størrelse

STOR

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Komondor

MENTALITET
Under arbejdet som hyrdehund viser den stort mod, og den forsvarer lydløst og dristigt. Den er skeptisk over for alt ukendt og tillader intet fremmed at betræde dens territorium. Over for familien er den hengiven og venlig, men den er ikke nogen ”krammehund” - den sætter sine egne grænser for fysisk kontakt.

BEHOV
God plads til udendørs aktivitet - også om natten. Sætter stor pris på varierede og meningsfyldte opgaver, reel motion og et socialt liv sammen med ejeren og den nærmeste familie.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Om dagen lægger komondoren sig gerne, men altid sådan, at den kan overskue sit område. Om natten er den i uophørlig bevægelse. Den søger ikke tæt kontakt til sine mennesker, men foretrækker ofte at gå sine egne veje på nogen afstand af ejeren.

PELS OG PLEJE
Den helt specielle 10-27 cm cm. lange pels beskytter mod bid fra ulve under bevogtningen af kvæget. Det er underulden, som blander sig med dækhårene og danner tykke snore eller brede plader. Pelsen fælder ikke, men er vanskelig at holde lugtfri til indendørs brug.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Skal socialiseres til fremmede mennesker og hunde, og det skal helst ske, inden hunden bliver et halvt år, for den glemmer aldrig hverken gode eller mindre gode erfaringer. Især skal hvalpen have masser af tillidsskabende kontakt til mennesker.

HØJDE
Hanner 70 cm og derover. Tæver 65 cm og derover.

VÆGT
40-60 kg.

FARVER
Hvid.

SPECIALKLUB
Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub
OPRINDELSE
Den største af de ungarske hyrdehunde blev bragt til landets vidtstrakte stepper - pustaen - af de magyariske nomader for mere end 1000 år siden. Dens oprindelse kan føres tilbage til forskellige typer af asiatiske hyrdehunde. Racen bruges stadig som aktiv hyrdehund og har som sådan også vundet indpas i USA, hvor den beskytter fårene mod coyoter. Den holdes nu mest af fåreavlere, og de arbejdende hunde bliver klippet samtidig med fårene. Komondoren arbejder i tavshed uden væsentlig gøen.

HJEMLAND
Ungarn.

INTERNATIONALT RACENAVN
Komondor.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem