MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

MELLEM

3 Hvalpe til salg

Kleinspitz

MENTALITET
I mangt og meget en lidt større og mindre forfinet udgave af pomeranian. Den er livlig og usædvanlig trofast over for sin familie, nysgerrig og lidt afventende over for fremmede. Det er en lille hund med en stor selvtillid. Den er vagtsom og reagerer på alt ukendt med en ivrig gøen. En nem, stærk og robust selskabshund.

BEHOV
Den er stor nok til at gå lange ture og lille nok til at kunne være med overalt. Den er glad for nye oplevelser og for at bevæge sig, og den er meget knyttet til sin familie.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den vil gerne lege både med mennesker og andre hunde. Den vil også gerne gø ad dem, men det bør begrænses gennem tidlig og målrettet socialisering og træning. Hverken mennesker eller store hunde synes altid om larmen. Som regel holder den tæt kontakt.

PELS OG PLEJE
Pelsen består af lange og lige dækhår, der står ud fra kroppen, og af en kort, tyk og vatagtig underuld. Den skal børstes grundigt igennem en gang om ugen for ikke at filtre. Vær desuden opmærksom på tandsten, da en lille hund ikke altid bruger tænderne tilstrækkeligt.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen er lærenem, opmærksom og samarbejdsvillig. Den vil gerne bruges og kan lære alt, når det sker med tålmodighed, konsekvens og venlighed. Beløn hellere med ros og leg end med godbidder. Hunden er meget lille og bliver hurtigt mæt.

HØJDE
23-29 cm for begge køn.

VÆGT
4-6 kg.

FARVER
Sort, brun, hvid, orange, ulvegrå, creme, creme-zobel, orange-zobel, black and tan eller broget.

SPECIALKLUB

Spidshundeklubben
OPRINDELSE
De tyske spidshunde er efterkommere af en af verdens ældste hundetyper. De var i årtusinder udbredt over et meget stort område. Uanset størrelsen gjorde de nytte som vagthunde på gårdene, hvor de desuden holdt rotter og andre skadedyr fra dørene. Den lille kleinspitz var helt op i 1800-tallet identisk med den race, der i dag er kendt som pomeranian. Den blev i sit hjemland, og den beholdte sin størrelse og sin mere beherskede pels, mens pomeranian blev avlet mindre og mere pelsrig i Storbritannien.

HJEMLAND
Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Deutscher Spitz (Kleinspitz).

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde
Hengiven, trofast, robust, intelligent og lydig

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem