MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

HØJT

2 Hvalpe til salg

Kleiner Münsterländer

MENTALITET
En kleiner münsterländer er den mindste af de tyske hønsehunde er en livlig og energisk hund. Den er venlig og hengiven over for familien og falder godt til hos mennesker med et aktivt udendørs liv, men den er og bliver en jagthund, som ikke er tilfreds med en tilværelse som udelukkende selskabshund. Den kan være en smule på vagt over for fremmede.

BEHOV
En kleiner münsterländer knytter sig meget tæt til hele familien, men har også et stort behov for at løbe og bevæge sig frit og for at bruge sin næse. Den sætter meget stor pris på at apportere og svømme.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Jagtlysten er meget stærk, og der skal vedholdende træning til for at holde den frie hund under kontrol. Den er hurtig og grundig, når den selvstændigt afsøger et terræn for fugle. Generelt er den lydhør over for anvisninger og holder god kontakt.

PELS OG PLEJE
Den middellange pels er glat og silkeagtig, kun en smule bølget og ligger tæt til kroppen. En grundig gennembørstning og frisering en gang om ugen holder den fri for snavs, løse hår og filtre. En velplejet pels fælder kun ubetydeligt. Pelsen yder ret god beskyttelse.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En Kleiner münsterländer er navnlig som ung meget villig til at samarbejde og glad for at lære, så opdragelsen volder sjældent problemer. Træn i et kvikt tempo, gerne med hunden løs. Vær venlig og konsekvent, men undgå hårdhed. Beløn hurtigt og varieret.

HØJDE
Hanner 54 cm +/- 2 cm. - Tæver 52 cm +/- 2 cm

VÆGT
18-26 kg.

FARVER
Hvid med brune partier eller brunskimlet.

SPECIALKLUB
Dansk Münsterländer Klub
OPRINDELSE
Kleiner münsterländer er en videreudvikling af de middelalderlige fuglehunde, som tidligt var almindelige over hele Mellemeuropa. Dens udseende har ikke ændret sig meget gennem flere hundrede år. Især var den udbredt som allround jagt- og gårdhund omkring byen Münster nær ved grænsen til Holland. Selv her var den dog næsten gået i glemmebogen, indtil den blev ?genopdaget? og godkendt som race i 1912. Det er en hund, som på grund af sin størrelse og sin alsidighed især er værdsat af fritidsjægere.

HJEMLAND
Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Kleiner Münsterländer Vorstehhund.

FCI GRUPPE
Gruppe 7 – Stående jagthunde
Aktiv, energisk & jagtivrig

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem