MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

Lavt

0 Hvalpe til salg

King Charles Spaniel

MENTALITET
En rolig og stilfærdig selskabshund, blid og hengiven i familien, men noget tilbageholdende over for fremmede. Den er mindre aktiv end den nære og mere talrige slægtning, cavalier king charles spaniel. Den finder sig til rette i selv den mindste bolig uanset ejerens alder og tidligere hundeerfaring.

BEHOV
Den er selskabelig og trives bedst med nær kontakt. Den vil gerne gå en rask tur, men den befinder sig også udmærket i sofahjørnet på en regnvejrsdag. Passende motion mindsker risikoen for overvægt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Det er en udpræget selskabshund, som ikke på eget initiativ fjerner sig langt fra sine mennesker. Den vil gerne snuse rundt og udforske omgivelserne, men der er ikke meget tilbage af det jagtinstinkt, som karakteriserer de større spanielracer.

PELS OG PLEJE
Pelsen er lang, silkeblød, glat og tilliggende med fyldige behæng på bryst, ben, ører og hale. Den kræver flittig brug af børste og kan, men hunden vil nyde det, hvis den er vant til det fra hvalp. Ørerne bør holdes rene, og tænderne skal jævnligt renses for tandsten.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen er selvstændig og ikke altid parat til umiddelbart at rette sig efter anvisninger. Opdragelsen kræver derfor tålmodighed, motivation og vedholdende konsekvens. Vær venlig og opfindsom med belønninger. Brug legetøj frem for godbidder.

HØJDE
23-25 cm for begge køn.

VÆGT
3,6-6,3 kg.

FARVER
Sort med tanfarvede aftegninger, trefarvet hvid-tan-sort, hvid med kastanierøde partier (også kaldet ”blenheim”) eller ensfarvet kastanierød.

SPECIALKLUB

Klubben For Små Selskabshunde
OPRINDELSE
Den har samme baggrund som den nu mere populære cavalier king charles spaniel. Det fortælles, at Maria Stuarts lille spaniel krøb frem fra hendes nederdel efter halshugningen og nægtede at forlade hende. Om kong Charles II siges det, at han var mere optaget af at lege med sine små spaniels end af at regere Storbritannien. Det korte næseparti skyldes formodentlig krydsning med japanese eller mops. De to engelske dværgspaniels blev regnet for varianter af samme race frem til 1920'erne.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
King Charles Spaniel eller English Toy Spaniel.

FCI GRUPPE
Gruppe 9 – Selskabshunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem