MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

Moderat

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Japansk Spids

MENTALITET
En japansk spids er en følsom hund, hvilket betyder at den skal opdrages med blød hånd. Den er hurtig til at reagere på uro i en familie, så jo mere uro omkring den japanske spids, jo mere urolig bliver den også. Den japanske spids er meget kærlig og hengiven overfor sine mennesker og den vil gerne være der, hvor familien er. Den kommer mennesker venligt i møde, dog kan den være reserveret overfor fremmede. Temperamentet er roligt og hunden er psykisk afbalanceret. Det er en vagtsom race, til tider noget gøende, hvis ikke der er sat grænser for det. Den står ikke i vejen for at fange en mus eller løbe efter en hare, hvis hunden er løs.

BEHOV
En japansk spids er med sin lille størrelse moderat motionskrævende, men er i stand til at klare fysisk krævende udfordringer og er både udholdende, robust og hårdfør. Den har behov for at arbejde med sin hjerne (spor, aktivitetsspil osv.)Den har behov for tæt kontakt til sine mennesker.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En japansk spids er aktiv og robust, og hunden vil gerne undersøge alt ukendt. Den kan fange mus, men har ellers ikke den store jagtlyst, så den vælger som regel at holde god kontakt til sine mennesker, frem for at gå sine egne veje.

PELS OG PLEJE
Pelsen er lang og meget fyldig med lige og udstående dækhår og kort, blød og tæt underuld. Den er ikke så arbejdskrævende, men den skal børstes grundigt igennem en gang om ugen for ikke at filtre og for at begrænse fældningen. I fældeperioder er det en god idé at børste godt igennem dagligt. Lær hunden fra hvalp at blive børstet.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En japansk spids er en meget samarbejdsvillig og lærenem hund, men for at opretholde dette er det nødvendigt at belønne hunden med ros og leg, eventuelt med en bold frem for godbidder. Små hunde bliver hurtigt mætte og overvægtige. Træn venligt, positivt og varieret i korte og tempofyldte sekvenser. Undgå for mange gentagelser. Da en japansk spids er en alarmhund, bør den begrænses i at gø allerede fra hvalp.

HØJDE
Tæver ca. 30-35 cm. Hanner ca. 34-38 cm.

VÆGT
Tæver 5-9 kg. Hanner 8-12 kg.

FARVER
Hvid.

SPECIALKLUB

Spidshundeklubben
OPRINDELSE
Præcist hvilke hunde, der har dannet grundstammen til japansk spids vides ikke med sikkerhed. Det står dog fast, at renavlen af racen påbegyndtes i Japan i 1920'erne, og at der allerede før anden verdenskrig fandtes mange ensartede hunde af typen i hjemlandet. Krigen bevirkede en stærk tilbagegang for avlsarbejdet, men i 1948 var bestanden atter blevet så stor og stabil, at den japanske spids kunne godkendes nationalt i Japan. I 1964 fulgte så anerkendelsen af japansk spids, som selvstændig race i FCI, den internationale organisation for opdræt af racehunde. I de følgende år bredte kendskabet til den japanske spids sig efterhånden udenfor Japans grænser og i begyndelsen af 1970'erne nåede den nye race også frem til de nordiske lande. Således blev de første japanske spidhunde i Danmark importeret hertil fra Sverige i 1979.

HJEMLAND
Japan.

INTERNATIONALT RACENAVN
Nihon Supittsu.

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde
Klog personlighed fuld af charme og livsglæde
Klog personlighed fuld af charme og livsglæde
Klog personlighed fuld af charme og livsglæde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem