MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

Lavt

0 Hvalpe til salg

Japanese Chin

MENTALITET
En elskelig og behagelig lille selskabshund. Den er udadvendt, livlig og glad for al slags leg med voksne og med ikke for voldsomme børn. Den er imødekommende over for fremmede og andre hunde. Den glider let ind i et hvilket som helst miljø og vil være en kærlig og hengiven ledsager for unge såvel som ældre mennesker.

BEHOV
Den behøver et godt socialt liv med nær menneskelig kontakt. Den har også brug for en hel del motion og for mentalt stimulerende beskæftigelse. Den trives godt i selskab med artsfæller.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Indendørs er den generelt rolig og afslappet. Ude er den aktiv, uafhængig og lidt tilbøjelig til at gå sine egne veje, selv om den i reglen holder god kontakt. Den er smidig og hurtig, men indstiller sig let efter familiens aktivitetsniveau.

PELS OG PLEJE
Pelsen er blød og silkeagtig, rigelig og glat uden underuld. Den kræver en grundig ugentlig gennembørstning, og de længere hår på bryst, ben og hale skal helst friseres dagligt. Næsefolden og de store øjne behøver nogen opmærksomhed, og der skal jævnligt fjernes tandsten.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Som ægte orientaler er den ikke nem at gøre ubetinget lydig. Den vil gerne gøre sin ejer tilpas, men den har også sin egen mening om tingene, og den reagerer negativt på for mange gentagelser. Vær venlig og konsekvent, opfindsom og varieret.

HØJDE
Hanner ca. 25 cm. Tæver en smule mindre.

VÆGT
2-5 kg.

FARVER
Hvid med sorte eller røde aftegninger.

SPECIALKLUB

Klubben For Små Selskabshunde
OPRINDELSE
Ud fra ældgamle dokumenter mener man, at racens forfædre blev givet som gaver fra Koreas regenter til det japanske hof i år 732. Optegnelser tyder også på, at udsendinge på samme tid havde hunde med hjem fra Kina og Nordkorea. I 1613 bragte en britisk kaptajn et eksemplar af racen til England, og da den amerikanske kommandør Perry åbnede handelen med Japan i 1853, fik han et par med som gave til dronning Victoria. Hendes svigerdatter, den dansk fødte dronning Alexandra, havde også japanese.

HJEMLAND
Japan.

INTERNATIONALT RACENAVN
Japanese Chin.

FCI GRUPPE
Gruppe 9 – Selskabshunde
Livlig, intelligent & yndefuld

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem