MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

2 8 Hvalpe til salg

Jack Russell Terrier

MENTALITET
Jack Russell Terrieren er grundlæggende en meget social, venlig, glad og livlig lille hund, på trods af sit terrier temperament, som naturligvis ikke skal undervurderes. Den skal opdrages med en fast, men kærlig hånd. Det er en "stor" hund forklædt som lille! Korrekt socialiseret fra opdrætteren og med fortsat positiv opdragelse og socialisering ude hos familierne, får man imidlertid den mest fantastiske hund man kan ønske sig. Jagtinstinktet ligger latent i racen og den anvendes også stadig til jagt, fortrinsvis drivjagt, men holdes af de fleste som en livlig og social familiehund.

BEHOV
Jack Russell Terrieren knytter sig stærkt til sin familie og giver og kræver uforbeholden kærlighed, samtidig med at den nemt tilpasser sig familien som den er. Er det en meget aktiv familie med mange aktiviteter - så er den med på det, og er det en knap så aktiv familie - så tilpasser den sig også det. Eneste betingelse, hvis man har en Jack Russell Terrier er at den skal have motion, og meget gerne aktiveringsopgaver - de elsker simpelthen at arbejde.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Jack Russell Terrieren er kvik og anvendelig til rigtig mange aktiviteter.</BR> For at nævne nogen: Agility, sporarbejde, schweiss spor, lydighed, udstilling, gravtræning og mange andre aktiviteter, der jo ikke alene tilfredsstiller hundens behov, men også sørger for at dens menneske både bliver luftet, aktiveret og møder en masse andre mennesker med samme interesse. </BR></BR>Jack Russell terrieren er selvstændig af natur og har nogen jagtlyst, så indkald skal trænes fra hvalpealderen.

PELS OG PLEJE
Findes i pelsvarianterne Ruhåret, Broken (mellemting mellem glat- og ruhåret) og Glathåret. Med pelstyperne Ruhåret og Broken, skal man regne med en del pelspleje, men man kan sagtens selv lære at gøre det. </BR></BR> Pelsen er vejrbestandig og nem at gøre ren efter en tur i regn og rusk, og korrekt vedligeholdt er der ikke meget fældning
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Jack Russell Terrieren er meget glad for at få opgaver. De løses alle ved hjælp af positiv indlæring. Den er til salg for en godbid. Beløn den med det samme den har gjort noget rigtigt, så lærer den utroligt hurtigt. Egentlig er det kun fantasien der sætter grænser for, hvad man kan lære den. Den er intelligent og går ikke af vejen for nye udfordringer.

HØJDE
25-30 cm for begge køn.

VÆGT
6-7 kg.

FARVER
Hvid, som skal være dominerende, med sorte eller tanfarvede aftegninger. Tanfarven kan forekomme i både lyse og mørke nuancer. Tri-color kan også forekomme (hvid, med brune og sorte aftegninger).

SPECIALKLUB
Dansk Terrier Klub
OPRINDELSE
Jack Russell Terrieren opstod i England i 1800-tallet som en følge af præsten John Jack Russells avlsindsats. Han var født i England i Dartmouth i Devon i 1795. Præsten var ivrig jæger og i den forbindelse udviklede han en stamme af Fox Terriers, der kunne opfylde hans behov for en hund, der kunne følge hans Fox Hounds og gå i grav for at tvinge ræve, grævling og andet vildt ud af deres huler. Pastor Jack Russell arbejdede med avlen af disse terriere hele sit liv frem til sin død i 1883. Racen stammer ganske vist fra England, men det var i Australien den blev udviklet til det den er i dag - en moderne intelligent lille terrier med et godt temperament.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Jack Russell Terrier.

FCI GRUPPE
Gruppe 3 – Terriere
Godt temperament og mentalt stabil
Godt temperament og mentalt stabil
Godt temperament og mentalt stabil
Godt temperament og mentalt stabil
Godt temperament og mentalt stabil

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem