MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Italiensk Mynde

MENTALITET
Den er i næsten et og alt en miniature udgave af greyhound (se side xx). Den er kærlig og hengiven over for familien. Dog er den spinkle lille hund ikke helt egnet som legekammerat for mindre børn. I forhold til fremmede er den omgængelig, om end en smule reserveret. En nem og behagelig selskabshund, som kun fylder lidt.

BEHOV
Den har brug for et godt socialt liv og for masser af kontakt med mennesker. Desuden behøver den en hel del motion med mulighed for at løbe frit og mentalt stimulerende beskæftigelse.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den har altid været selskabshund, men har samtidig været brugt til kaninjagt. Den er livlig, aktiv og mere robust, end den ser ud til at være. Den er glad for at løbe, men alene størrelsen gør, at den ikke bevæger sig så langt væk. Den holder god kontakt.

PELS OG PLEJE
Den glatte, fine pels er tæt tilliggende og kræver kun lidt arbejde. En daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind fjerner støv og løse hår. Pelsen beskytter kun lidt, så hunden hader regnvejr. Som for de fleste små hunde behøver tænderne jævnlig rensning for tandsten.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er samarbejdsvillig, lærenem og opmærksom, og opdragelsen volder sjældent problemer. Træn venligt og konsekvent i korte, varierede sekvenser. Den overvurderer ofte sin egen størrelse, så undgå for voldsom leg med store tunge hunde.

HØJDE
32-38 cm for begge køn.

VÆGT
Højst 5 kg.

FARVER
Ensfarvet sort, grå, skiferfarvet eller gul med hvidt på bryst og poter.

SPECIALKLUB
Myndeklubben
OPRINDELSE
Racen nedstammer fra de små mynder, der fandtes allerede ved faraonernes hof i antikkens Egypten. Via Grækenland nåede den til Italien i 500-tallet f.v.t. Den havde sin største udbredelse under renæssancen og i århundrederne derefter, hvor den var hoffernes og de fine damers yndling over det meste af Europa. Den har altid været selskabshund, men den er bestemt ikke tilfreds med at blive båret rundt på armen. Den kan løbe væddeløb, eller den kan blive en fin lydigheds- eller agilityhund.

HJEMLAND
Italien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Piccolo Levriero Italiano.

FCI GRUPPE
Gruppe 10 – Mynder
Ekstremt elegant greyhound i ministørrelse

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem