MENU

Størrelse

STOR

Temperament

Moderat

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

MELLEM

2 Hvalpe til salg

Irsk Ulvehund

MENTALITET
Verdens største hunderace er generelt lige så rar, rolig og tålmodig, som den er stor. Hengiven over for familien og meget overbærende over for familiens børn. Over for fremmede mennesker og andre hunde kan den være lidt reserveret uden dog at være afvisende. Har man godt med plads både ude og inde, er den en behagelig selskabshund.

BEHOV
Den har brug for passende daglig motion, mentalt stimulerende beskæftigelse og tæt social kontakt. Undgå at overbelaste hunden fysisk, før knogler og muskler er helt færdigudviklede.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Inden for kortere afstand er den lydhør og holder god kontakt. På længere afstand kniber det mere med hørelsen, da racen stadig har nogen jagtlyst i behold. Pas på, at fx leg med små eller spinkle hunde ikke udvikler sig til ukontrolleret jagt.

PELS OG PLEJE
Pelsen beskytter godt i al slags vejr. Den er grov og hård og behøver kun en grundig ugentlig gennembørstning. Til gengæld kræver fodringen af hvalpen og den unge hund stor omhu, for at den hurtige vækst ikke skal føre til varige knogle- og ledskader.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er lærenem og opfatter hurtigt, men bryder sig ikke om for mange gentagelser. Vær venlig og konsekvent. Skift ofte træningsmiljø og belønning. Undgå at lade hunden springe, og vær opmærksom på, at den siddende stilling passer dårligt til hundens bygning.

HØJDE
Hanner mindst 79 cm. Tæver mindst 71 cm.

VÆGT
Hanner mindst 54,5 kg. Tæver mindst 40,5 kg.

FARVER
Grå, brindlet, rød, sort, hvid eller fawn.

SPECIALKLUB
Myndeklubben
OPRINDELSE
Kelterne i Irland brugte store mynder til jagt på ulve, længe før romerne kom til øen. Fra middelalderen op til 1600-tallet var de irske kæmper værdsatte gaver til kongehusene i hele Europa. I 1400-tallet havde hvert grevskab i Irland pligt til at holde 24 ulvehunde for at beskytte bøndernes husdyr mod ulvenes hærgen. Da ulven gradvis forsvandt, faldt antallet af de store hunde til næsten ingen, men racen blev genskabt ved indkrydsning af skotsk hjortehund og grand danois.

HJEMLAND
Irland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Irish Wolfhound.

FCI GRUPPE
Gruppe 10 – Mynder
Et lam i hjemmet, løve under jagten
Et lam i hjemmet, løve under jagten

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem