MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Irsk Terrier

MENTALITET
Aktiv og livlig med et forrygende gåpåmod. Meget kærlig over for familien, men lidt reserveret i forhold til fremmede mennesker. Tager gerne kontakt til andre hunde og bryder hurtigt ud i leg ved gensidig sympati, hvis denne ikke opstår, tager den omgående udfordringen op og afprøver sine kræfter i et heftigt slagsmål.

BEHOV
En charmerende og udfordrende selskabshund hos mennesker, der er villige til at give den meget kontakt, motion og beskæftigelse, og som kan tøjle dens noget opbrusende temperament.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Lynhurtig med stor jagtlyst, selvstændig og opfindsom. Tager gerne mod anvisninger, men på sine egne betingelser. En race som virkelig stiller krav til sin ejer, men som samtidig holder tæt kontakt. Den er desuden vagtsom og kan være noget gøende.

PELS OG PLEJE
Pelsen er ret kort, glat tilliggende, strid og ru med behersket underuld. Den skal trimmes tre til fire gange om året, men den daglige pleje er meget overkommelig. Den fælder kun ubetydeligt, hvis den børstes og friseres jævnligt. Skægget klippes og vaskes efter behov.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Kræver som hvalp en kærlig og konsekvent opdragelse og meget socialisering for at udvikle sig til en harmonisk og afbalanceret hund. Livet igennem bør den have mulighed for at bruge såvel krop som intelligens gennem varierede opgaver.

HØJDE
Ca. 46 cm for begge køn.

VÆGT
11-12 kg.

FARVER
Ensfarvet rød fra gulrød til dybrød.

SPECIALKLUB
Dansk Terrier Klub
OPRINDELSE
Racen er antagelig udviklet fra den gamle ruhårede black-and-tan terrier og irish softcoated wheaten terrier. Den stammer fra egnen omkring Cork i Sydirland, hvor den siden 1700-tallet har arbejdet som gård- og vagthund. Den er en meget energisk rotte- og kaninjæger, som også modigt og beslutsomt har deltaget i jagt på grævling. Den har endda været brugt til hundekampe og til hundevæddeløb. I dag holdes den primært som selskabshund, men er i øvrigt egnet til alle former for hundesport.

HJEMLAND
Irland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Irish Terrier.

FCI GRUPPE
Gruppe 3 – Terriere

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem