MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

HØJT

5 Hvalpe til salg

Irsk Setter

MENTALITET
Den er generelt overstrømmende i sin venlighed i forhold til familien og imødekommende over for fremmede og andre hunde. Den er i bund og grund en energisk jagthund, men den tilpasser sig også livet sammen med mennesker, som er indstillet på at tilfredsstille dens meget store behov for at bruge næsen og røre sig.

BEHOV
Den behøver meget tæt kontakt med sine mennesker og insisterer på at blive beskæftiget med opgaver, den finder meningsfyldte. Mangel på fysisk og mental motion viser sig som rastløshed.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den er livlig, hurtig og udholdende med en ubetvingelig jagtlyst. Den holder god kontakt, og er den trænet, følger den villigt anvisninger. Den er dog svær at kalde tilbage, hvis den får fært af vildt, og den bør holdes i line på trafikerede steder.

PELS OG PLEJE
Den middellange pels er glat og uden bølger eller krøller. Den er blank, silkeagtig og knap så rigelig som hos andre settere. Flittig brug af børste og kam holder pelsen ren og fri for fældning og behængene på bryst, ben og hale fri for filtre, som kan genere meget.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er opmærksom og som regel meget positiv over for al indlæring. Den bliver sent voksen, så træningen skal begynde tidligt og være yderst venlig og lystbetonet, men samtidig vedholdende og konsekvent. Brug gerne apportering som belønning.

HØJDE
Hanner 58-67 cm. Tæver 55-62 cm.

VÆGT
20-30 kg.

FARVER
Ensfarvet varm kastanjerød eller hvid med røde aftegninger.

SPECIALKLUB
Dansk Irsk Setter Klub
OPRINDELSE
Racens oprindelse er den samme som de øvrige setteres. Den findes i to varianter, som i dag regnes for to selvstændige racer. Den rød/hvide er den ældste, og man påstod op gennem 1800-tallet, at den var mere effektiv på jagt. Den helt røde blev anset for den smukkeste, og det medførte en fokusering på udseendet, så det i nogle lande gik ud over brugsegenskaberne. Mange opdrættere verden over har dog heldigvis holdt fast i at skabe nutidens på én gang effektive og smukke jagthund.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Irish Red Setter/Irish Red and White Setter.

FCI GRUPPE
Gruppe 7 – Stående jagthunde
Den røde jagthund
Den røde jagthund
Den røde jagthund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem