MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Irish Water Spaniel

MENTALITET
Den er selvstændig og energisk, generelt omgængelig over for familien, men noget reserveret i forhold til fremmede, og især hanhundene kan være udfordrende over for andre hanner. Det er en hund, der vil se sine omgivelser an. Den kan tilpasse sig livet i en aktiv familie, men det er ikke en hund for førstegangshundeejeren.

BEHOV
Det kræver sin ejer at holde denne hund i fysisk og mental kondition. Den behøver nær kontakt og meget motion, gerne med daglige svømmeture. At apportere fra vand er dens yndlingsopgave.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Det er en aktiv, udholdende og robust jagthund - mere en retriever end en spaniel. Den holder som regel forholdsvis god kontakt, når ejeren er indstillet på og forstår at beskæftige den med opgaver, som den finder meningsfyldte, fx apportering.

PELS OG PLEJE
De tætte og tilliggende små krøller er naturligt "olierede", så pelsen er praktisk talt vandtæt. Den fælder voldsomt forår og efterår. Pelsplejen kræver flittig brug af børste, karte og kam året igennem, og hvis pelsen bliver for lang, skal den klippes eller trimmes.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er ikke specielt nem at opdrage, så træningen kræver erfaring og forståelse. I de fleste perioder skal hunden behandles med venlig, men ubøjelig konsekvens, i andre perioder skal der arbejdes mere varsomt for at styrke og udbygge samarbejdet.

HØJDE
Hanner 53-59 cm. Tæver 51-56 cm.

VÆGT
20-30 kg.

FARVER
Meget varm rødbrun leverfarve.

SPECIALKLUB
Spaniel Klubben
OPRINDELSE
Racens præcise oprindelse fortaber sig i fortidens tåger. Man mener, at den er udviklet på baggrund af hunde fra Mellemøsten, som kom til Irland via Spanien eller Portugal. Den tidligste irske omtale af ”vandhunde, der forfølger vandfugle” stammer fra omkring år 1600, så racen er åbenbart kommet til landet før jagtgeværet. Den kan ud over vandarbejdet tilpasses andre former for jagt. Den apporterer villigt også fra land og fra tæt bevoksning, og den kan endda oplæres til at tage stand for fugle.

HJEMLAND
Irland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Irish Water Spaniel.

FCI GRUPPE
Gruppe 8 – Apporterende jagthunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem