MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

2 Hvalpe til salg

Irish Softcoated Wheaten Terrier

MENTALITET
Den har et mildere og roligere væsen end de fleste andre terriere, og den er generelt mere tolerant i forhold til andre hunde. Den er glad, nysgerrig og venlig mod alle og meget tålmodig med børn. At fungere som gårdhund var en af dens oprindelige opgaver, og den er stadig en udmærket vagthund. Egnet som familiehund.

BEHOV
Behøver temmelig meget fysisk motion og meningsfyldt beskæftigelse samt et godt socialt liv i nær kontakt med familien - enkelte hunde kan endda være næsten overvældende kontaktsøgende.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En robust, aktiv og energisk hund med en hel del jagtlyst. Den sætter stor pris på mulighed for at bevæge sig frit uden line. Den kan godt gå på jagt på egen hånd, men den er i reglen relativt lydhør og bevarer en god kontakt med sine mennesker.

PELS OG PLEJE
Den middellange pels er blød, silkeagtig og glansfuld, bølget eller lokket. Den færdige pels er et par år om at udvikle sig. Pelsen kræver meget arbejde med børste og kam, men den fælder stort set ikke. Pelsen kan formes ved klipning, eller den kan vokse naturligt.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen er opmærksom, har en hurtig opfattelsesevne og er som regel samarbejdsvillig, så opdragelsen volder sjældent problemer. Vær ubetinget konsekvent, men samtidig kærlig. Skift ofte øvelser og træn i forskellige omgivelser, så hunden ikke keder sig.

HØJDE
Hanner 46-48 cm. Tæver 43-45 cm.

VÆGT
15-20 kg.

FARVER
Alle nuancer fra lys hvedefarvet til rødligt gylden.

SPECIALKLUB
Dansk Terrier Klub
OPRINDELSE
Den var oprindelig de fattige irske bønders hund. Den levede sit arbejdsomme liv upåagtet i landsbyerne i århundreder. Den holdt rotter og mus fra dørene, drev husdyrene ud og ind, passede på hus og hjem og deltog i jagten på al slags vildt af overkommelig størrelse. Specialister havde man ikke råd til. Denne baggrund har racen tilfælles med de andre irske terriere. Først i 1930'erne fik man øjnene op for den som race, og siden har den erobret sig en solid plads som selskabshund.

HJEMLAND
Irland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Irish Soft Coated Wheaten Terrier.

FCI GRUPPE
Gruppe 3 – Terriere
Hurtig og intelligent under bølgende silkepels

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem