MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

Pelspleje

Aktivites-
niveau

2 Hvalpe til salg

Irish Glen of Imaal Terrier

MENTALITET
Det er ikke nogen lille hund. Det er en stor hund på små ben. En sej og robust hund, som tavst skulle kunne gå ned under jorden og selvstændigt trække grævling, ræv eller odder ud af boet. Som selskabshund kræver den en aktiv og sporty familie, som i den glade og hårdføre hund vil få en god ledsager i alle situationer.

BEHOV
En uforfærdet vovehals, som behøver motion og beskæftigelse samt en ejer, der kan sætte klare grænser for, hvad hunden skal have lov til at bestemme - også i forhold til andre hunde.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den tilpasser som regel sit krav til motion efter familiens aktivitetsniveau. Den elsker vand og er en kraftfuld og udholdende svømmer. Den er selvstændig og jagtlysten, så kontakten og det rette forhold mellem hund og ejer er vigtigt for den.

PELS OG PLEJE
Den ruhårede pels er næsten vandtæt og beskytter godt mod al slags vejr. Den skal børstes regelmæssigt og trimmes tre til fire gange om året. Det er en af de terriere, hvor man forholdsvis let kan lære at gøre det selv. Er pelsen velpasset, fælder den kun ubetydeligt.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En hund, som behøver en konsekvent opdragelse uden tvang. Lad træningen veksle med leg i korte og tempofyldte sekvenser. En tidlig socialisering med andre hunde og et omhyggeligt valg af legekammerater til den voksne hund er en fordel.

HØJDE
Ca. 35,5 cm for begge køn.

VÆGT
15-17 kg.

FARVER
Nuancer fra lys hvedefarve til gulrød, evt. blåtigret.

SPECIALKLUB
Dansk Terrier Klub
OPRINDELSE
Den sjældneste af de irske terriere er en meget gammel race af ukendt oprindelse. Den har sit navn efter dalen Glen of Imaal i Wicklowbjergene i Irland. Dens hovedopgave var her gravjagt, og derudover gjorde den nytte som apporterende hund på fuglejagter og som vagthund og skadedyrsbekæmper på gårdene. Den blev desuden benyttet til hundekampe, mens denne "sport" endnu var tilladt, og det har sat spor i dens forhold til andre hunde, som den kan optræde dumdristigt udfordrende overfor.

HJEMLAND
Irland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Irish Glen of Imaal Terrier.

FCI GRUPPE
Gruppe 3 – Terriere
Tavs, tapper og temperamentsfuld

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem