MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

HØJT

4 Hvalpe til salg

Belgisk Hyrdehund, Groenendael

MENTALITET
Af sind meget lig de tre andre belgiske hyrdehunde, så bemærkningerne om malinois, tervueren og laekenois gælder lige så vel for den sorte groenendael og omvendt. De er alle livlige og opmærksomme. De er tæt knyttet til deres mennesker og fungerer udmærket som selskabshunde i en aktiv familie med nogen hundeerfaring.

BEHOV
Rigelig aktivitet med en del motion og mulighed for at bevæge sig frit. Desuden daglige mentale udfordringer og et godt socialt liv. En understimuleret hund kan være irriterende rastløs.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Utrættelig fritidskammerat og konkurrencehund inden for flere forskellige slags hundesport. Aktiv og stærkt førerorienteret, men også i stand til at arbejde selvstændigt, når situationen kræver det. Bør socialiseres målrettet fra hvalpealderen.

PELS OG PLEJE
Pelsen er lang på kroppen, halen, bag på benene og især rundt om halsen og på brystet, hvor den danner en tydelig krave. På hoved, ører og foran på benene er pelsen kort. Pelsplejen er overkommelig og klares med en grundig omgang med børste og kam en gang om ugen.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Glad og positiv over for indlæring og nem at opdrage. Træn venligt med ubetinget konsekvens. Undgå at stresse hunden med overdrevne belønninger og for voldsom leg mellem øvelserne. Lad den i stedet falde helt til ro mellem hver sekvens.

HØJDE
Hanner 60-66 cm. Tæver 56-62 cm.

VÆGT
27-29 kg.

FARVER
Sort.

SPECIALKLUB
Specialklubben For Belgiske Hyrdehunde
OPRINDELSE
Baggrunden er fælles for de belgiske hyrdehunde, og navnlig groenendael og tervueren er formentlig i nær familie med hinanden. Det er stort set kun farven, der adskiller de to racer, og det kan endda en sjælden gang ske, at der i et groenendaelkuld optræder en hvalp med tervuerenfarver. I nyere tid har både groenendael og de tre andre racer fundet god anvendelse som redningshund og hjælpehund for blinde og handicappede. Racen har fået navn efter slottet Groenendael syd for Bruxelles.

HJEMLAND
Belgien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Groenendael.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde
din alsidige, aktive, adrætte & loyale ven

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem