MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Entlebucher Sennenhund

MENTALITET
Den mindste af sennenhundene er livlig, temperamentsfuld, selvsikker og modig. Over for mennesker den kender, er den venlig og hengiven. Den er loyal og stærkt knyttet til sin familie. Over for fremmede er den let mistroisk og vagtsom. Den er temmelig gøende og kan have nogen tendens til at reagere på udfordringer.

BEHOV
En middelstor hund med et kæmpestort behov for motion og beskæftigelse. Desuden behøver den et trygt og socialt liv i tæt kontakt med mennesker - mindre interesseret i andre hunde.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den er skabt til at arbejde selvstændigt med fritgående køer på alpernes græsklædte skråninger, og den tager derfor gerne mod anvisninger. Dens jagtinstinkt er meget behersket, så den holder forholdsvis nær kontakt og er ikke tilbøjelig til at strejfe.

PELS OG PLEJE
Dækpelsen er kort, glat tilliggende, hård og glansfuld over tæt underuld. Den er robust og passer stort set sig selv. En gennembørstning med jævne mellemrum fjerner støv og løse hår. Racen har tendens til at blive overvægtig, hvis den ikke får tilstrækkelig motion.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En arbejdsglad hund, som er god til at koncentrere sig og positiv over for al indlæring. Den deltager med fornøjelse i enhver form for hundesport og kan blive en god redningshund. Træn varieret i rask tempo og med skiftende belønninger.

HØJDE
Hanner 44-50 cm. Tæver 42-48 cm.

VÆGT
20-25 kg.

FARVER
Sort med symmetriske gule til rustrøde samt hvide aftegninger.

SPECIALKLUB
Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub
OPRINDELSE
Racen har sit navn efter den dal i kantonerne Luzern og Bern, hvor man i 1920'erne fandt de sidste eksemplarer af den, og på basis af dem reddede man racen fra at uddø. Oprindelsen er uvis, men visse træk tyder på en forbindelse til de vagt- og kvæghunde, som de romerske legioner bragte med op gennem Alperne. Racen har i hjemlandet altid været holdt som arbejdshund uden særlig fokusering på udseendet. Den forekommer i dag både med en naturlig kort hale og med en medfødt stumphale.

HJEMLAND
Schweiz.

INTERNATIONALT RACENAVN
Entlebucher Sennenhund.

FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem