MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

1 Hvalpe til salg

Engelsk Toy Terrier

MENTALITET
Miniatureudgaven af manchester terrier (se side xx) er livlig, loyal og oftest meget glad for børn. Den oprindelige rottedræber er kvik, årvågen og lynhurtig. I familien er den kærlig og selvbevidst, venlig og imødekommende over for alle. En lille meget charmerende selskabshund, som er relativt nem og kun fylder lidt.

BEHOV
Selv en så lille hund har brug for at bevæge sig, og den elsker at løbe frit. Passende daglig motion nedsætter også risikoen for overvægt, som måske er den største trussel mod racen.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Man skal ikke lade sig narre af den elegante og spædlemmede fremtoning. Den har alle de typiske terrieregenskaber: Den er selvstændig, aktiv og bestemt ikke tilfreds med blot at sidde på armen. Den forventer at være med, hvor der foregår noget.

PELS OG PLEJE
Pelsen er meget kort, men tæt og glansfuld. Den kræver kun ubetydelig pleje, men en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind frisker op og fjerner støv og løse hår. Vær opmærksom på tandsten og på kløerne, som små lette hunde ofte ikke slider tilstrækkeligt.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen er samarbejdsvillig og har let ved at lære. Man er naturligvis nødt til at tage hensyn til dens ringe størrelse, men med god kontakt og masser af ros kan den lære mange underholdende hundekunster, som den også selv har stor glæde af.

HØJDE
25-30 cm for begge køn.

VÆGT
2,7-3,6 kg.

FARVER
Sort med skarpt afgrænsede rustrøde aftegninger.

SPECIALKLUB
Dansk Terrier Klub
OPRINDELSE
De små dværghunde kom med i lommen, når ejerne gik på pub. Så var der basis for et rask væddemål om, hvis hund der kunne dræbe flest rotter på kortest tid. I slutningen af 1800-tallet gik der desværre mode i racen, som oprindelig var skabt gennem udvælgelse af særlig små manchester terriere. Man gjorde dem stadig mindre, og til sidst var de så små, at de ikke var i stand til at forplante sig. Heldigvis fik man reddet toy terrieren på målstregen, og siden 1950 er det igen gået fremad.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
English Toy Terrier (Black and Tan).

FCI GRUPPE
Gruppe 3 – Terriere

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem