MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

MELLEM

8 Hvalpe til salg

Engelsk Springer Spaniel

MENTALITET
Den største af spanielracerne er på én gang en rolig og afbalanceret familie- og selskabshund og en energisk jagthund, der skal have afløb for sin trang til aktivitet. Den er trofast og hengiven i familien, venlig og overbærende sammen med børn. Den er vagtsom, men omgængelig i forhold til fremmede og andre hunde.

BEHOV
Den behøver motion og nyder i fulde drag at få liv til at bevæge sig frit. Den har desuden brug for opgaver, som stimulerer den mentalt, og for et godt socialt liv med nær kontakt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Som jagtbrugshund søger den over store områder, rejser vildtet og apporterer efter skuddet. Men den tager ikke stand som setterne, den ellers danner baggrund for. Den er meget glad for vand. Generelt holder den relativt god kontakt med sin fører.

PELS OG PLEJE
Pelsen er tæt tilliggende, glat og robust uden at være grov. Den beskytter godt mod vejrliget og er mindre plejekrævende end visse andre spanielracers, da behængene er moderate. Den behøver kun en grundig ugentlig gennembørstning og lejlighedsvis vask, klip og trim.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
I reglen er den glad for at lære og meget samarbejdsvillig. Begynd indlæringen tidligt og træn motiverende, venligt og konsekvent i korte, tempofyldte sekvenser. Udnyt apporteringslysten og sporevnen til variation af belønningerne.

HØJDE
Ca. 51 cm for begge køn

VÆGT
22-24 kg.

FARVER
Leverbrun/hvid eller sort/hvid, begge evt. med tan aftegninger.

SPECIALKLUB
Spaniel Klubben
OPRINDELSE
Racen er gammel - muligvis den ældste af alle jagthunde. Den blev oprindelig brugt til at finde vildtet og jage det op under jagt med net, falke eller mynder. I hjemlandet er racen i dag opsplittet i en type, som udelukkende anvendes til jagt, og en type, der er familie- selskabs- og udstillingshund. Også her i landet kan man møde de to typer. Udseendemæssigt er der desuden en smule forskel på hunde med engelsk og amerikansk baggrund - dog langt fra så udpræget som hos cocker spaniel.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
English Springer Spaniel.

FCI GRUPPE
Gruppe 8 – Apporterende jagthunde
Den energiske jæger

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem