MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

HØJT

4 Hvalpe til salg

Engelsk Setter

MENTALITET
Udendørs meget aktiv med intens jagtlyst og umådelig stor energi. Indendørs stilfærdig og venlig. Kærlig og tålmodig over for familiens børn. Omgængelig i forhold til fremmede og andre hunde. Den vil næppe trives som udelukkende selskabshund, men falder fint til i en aktiv familie med interesse for at færdes i naturen.

BEHOV
Kræver virkelig meget motion med mulighed for at bevæge sig frit og bruge sin næse. Trives kun med meningsfyldt beskæftigelse i form af vekslende søgeopgaver og med nær social kontakt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den aktive hund er altid parat til at følge sit jagtinstinkt. Med tidlig og vedholdende opdragelse lærer hunden at færdes frit. Den bevæger sig gerne ud på meget stor afstand, men den er også lydhør og holder i reglen forholdsvis god kontakt.

PELS OG PLEJE
Pelsen er rigelig, temmelig lang, silkeagtig og let bølget, men ikke krøllet. Den kræver jævnligt en grundig gennembørstning. De fyldige behæng på bryst, ben og hale bør friseres dagligt for ikke at filtre. En velplejet pels fælder kun ubetydeligt.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den store vildtinteresse er en udfordring, men opdragelsen volder ellers sjældent vanskeligheder. Vær venlig og konsekvent og beløn rigeligt og varieret. Racen er samarbejdsvillig og glad for at lære. Den er meget glad for vand og for at apportere.

HØJDE
Hanner 65-68 cm. Tæver 61-65 cm.

VÆGT
20-30 kg.

FARVER
Sort/hvid (blue belton), orange/hvid (orange belton), gul/hvid (lemon belton), brun/hvid (liver belton eller trefarvet.

SPECIALKLUB

Engelsk Setter Klub I Danmark
OPRINDELSE
Racen nedstammer fra ”setting spaniels”, som deltog i fuglejagt med fangstnet, en metode, som har været kendt fra før vor tidsregnings begyndelse. Opsplitningen i de kortbenede spaniels og de langbenede settere skete, da man begyndte at bruge skydevåben, når man var på jagt. Setterne blev oplært til at tage stand for fuglen og apportere efter skuddet. Edward Laverack skabte i 1800-tallet nutidens engelske setter, og den fik en overgang navn efter ham. Den karakteristiske spættede farvetegning betegnes ”belton”.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
English Setter.

FCI GRUPPE
Gruppe 7 – Stående jagthunde
Verdens bedste fuglehund
Verdens bedste fuglehund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem