MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

6 Hvalpe til salg

Engelsk Pointer

MENTALITET
Den fuldblods jagthund kan også finde sig til rette i en naturinteresseret familie med et aktivt udendørs liv, men det er ikke en hund for førstegangshundeejeren, og den er ikke egnet som udelukkende selskabshund. Aristokraten blandt sports- og brugshunde er generelt venlig og imødekommende over for børn som voksne.

BEHOV
Den har et stort behov for at bruge sin næse og bevæge sig frit - også på store arealer. Tidlig positiv socialisering og et liv med nær kontakt mindsker dens tendens til social nervøsitet.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den bevæger sig hellere i galop end i trav, og den er lynhurtig, når den afsøger et terræn for fugle. Samtidig er den grundig, effektiv og udholdende. Den trænede hund er lydhør over for anvisninger og holder generelt god kontakt selv på stor afstand.

PELS OG PLEJE
Den korte pels er glansfuld, glat og lidt fin i strukturen. En daglig aftørring med et opvredet vaskeskind fjerner støv og løse hår. Pelsen beskytter ikke meget mod vejret, men hunden er ikke kuldskær, når blot den får lov til at holde sig i bevægelse.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den unge hund er glad for at lære og meget samarbejdsvillig, så opdragelsen volder sjældent problemer. Træn kvikt og varieret og skift mellem forskellige træningsmiljøer og belønninger. Lad gerne apportering være en del af hundens hverdag.

HØJDE
Hanner 63-69 cm. Tæver 61-66 cm.

VÆGT
20-30 kg.

FARVER
Oftest hvid med orange, brune eller sorte partier, trefarvet eller ensfarvet i de nævnte farver.

SPECIALKLUB

Dansk Pointer Klub
OPRINDELSE
Racen stammer formentlig fra spanske eller portugisiske jagthunde, som kom til Storbritannien med hjemvendende soldater i begyndelsen af 1700-tallet. Allerede få år efter var den etableret som ”ægte” britisk jagthund, og der kendes flere afbildninger, bl.a. et maleri fra 1725. Den er værdsat for sine jagtegenskaber over store dele af verden og har bidraget til forædlingen af de tyske hønsehunde. Farven er af underordnet betydning. Man siger, at ”en god pointer kan ikke have en dårlig farve”.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Pointer.

FCI GRUPPE
Gruppe 7 – Stående jagthunde
Energisk og arbejdsom fartkonge
Energisk og arbejdsom fartkonge

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem