MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

1 Hvalpe til salg

Dværgpinscher

MENTALITET
Miniatureudgaven af den tyske pinscher er kvik, kærlig og selvbevidst. Alene størrelsen gør den velegnet som selskabshund i selv den mindste bolig, og det er uanset ejerens alder og tidligere hundeerfaring. Den er vagtsom og kan være lidt reserveret over for fremmede, men er oftest imødekommende og nysgerrig.

BEHOV
Selv om dværgpinscheren er meget lille, har den stor glæde af at bevæge sig. Passende daglig motion nedsætter risikoen for overvægt, men vær alligevel tilbageholdende med godbidderne.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Meget glad for at lege - eventuelt med sig selv, men allerhelst med sine mennesker. Ikke så få ejere af denne race er blevet overrasket over den lille hunds aktivitet. Den oprindelige rottehund er bestemt ikke tilfreds med kun at sidde på armen.

PELS OG PLEJE
Pelsen er meget kort, tæt, glansfuld og glat tilliggende. Pelsplejen er ubetydelig, men en daglig aftørring med et opvedet vaskeskind gør underværker, da det fjerner støv og løse hår. Vær opmærksom på kløerne, som let bliver for lange på grund af behersket motion, og på tænderne, som ofte danner tandsten på grund af den findelte kost.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen er lærenem og samarbejdsvillig, blot man hele tiden sørger for at holde kontakten og tager hensyn til den ringe størrelse. På den måde lærer den let mange underholdende hundekunster.

HØJDE
25-30 cm for begge køn.

VÆGT
4-5 kg.

FARVER
Ensfarvet rødbrun i forskellige nuancer eller sort med rustrøde aftegninger.

SPECIALKLUB
Dansk Schnauzer Og Pinscher Klub
OPRINDELSE
Dværgformen af tysk pinscher er opstået som en naturlig mutation, og den findes allerede afbildet i 1500-tallet. Navnlig sidst i 1800-tallet var den en yndet selskabshund for damer af det bedre borgerskab. Hundene kunne dengang ikke blive små og sarte nok - en holdning, der heldigvis senere har ændret sig. Typiske kendetegn hos dværghunde som kuplede hoveder, små spidse snuder og store, udstående øjne samt ængsteligt væsen er nu uønskede hos dværgpinscheren, der skal ligne en rigtig hund.

HJEMLAND
Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Zwergpinscher.

FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde
Stor hund i lille krop

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem