MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

1 Hvalpe til salg

Drever

MENTALITET
Venlig og omgængelig i forhold til både voksne og børn, fremmede hunde og andre dyr. Dens handy størrelse og afbalancerede væsen skulle kunne gøre den til en udmærket familiehund. Den udprægede jagthund hører imidlertid kun til hos aktive jægere og vil ikke kunne trives med en tilværelse udelukkende som selskabshund.

BEHOV
Den har brug for meget social nærhed og menneskelig kontakt. Men den har endnu mere brug for at få tilfredsstillet sit stærke jagtinstinkt og få lov til at bruge sin utrolige sporsans.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den er en selvstændig jæger, udholdende fysisk og mentalt. På jagt løber den langt omkring og er parat til at fortsætte længe efter, at ejeren har fået tilfredsstillet sin jagtlyst. Den er vanskelig at gøre lydig og kan ikke uden træning gå løs.

PELS OG PLEJE
Pelsen er grov, lige og tæt tilliggende. Den beskytter ikke meget i koldt og fugtigt vejr, men det generer ikke den robuste hund, så længe den bare får lov at bevæge sig. Pelsplejen er ubetydelig og klares let med en gummibørste eller et opvredet vaskeskind.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Samarbejder gerne, så længe den finder opgaverne meningsfyldte. Begynd indlæringen med vægt på indkald meget tidligt og træn venligt, vedholdende og konsekvent. Varier tit træningsmiljø og belønninger, så hundens interesse holdes fanget.

HØJDE
Hanner 32-38 cm. Tæver 30-36 cm.

VÆGT
14-16 kg.

FARVER
Alle farver i kombination med hvide aftegninger, som skal være synlige fra alle sider.

SPECIALKLUB
Dansk Drever Klub
OPRINDELSE
Nordens eneste lavbenede støver er en version af den tyske westfälische dachsbracke. Den kom til Sverige i begyndelsen af 1900-tallet som drivende jagthund fortrinsvis til hjortevildt og blev krydset med lokale hunde. I dag er racen Sveriges mest populære jagthund og en af landets talrigeste racer. I Danmark udvikledes den i det sydvestlige Jylland under navnet strellufstøver. Der er kun få muligheder for støverjagt i Danmark, og de to varianter er nu identiske og har samme standard.

HJEMLAND
Sverige.

INTERNATIONALT RACENAVN
Drever.

FCI GRUPPE
Gruppe 6 – Drivende jagthunde og schweisshunde
Den lavbenede jæger

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem