MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Drentsche Patrijshond

MENTALITET
Det er en energisk jagthund med egenskaber, som også gør den velegnet som familiehund hos aktive mennesker. Den er af natur pålidelig og elskværdig, blid og hengiven i familien og glad for familiens børn. Den er vagtsom uden at være afvisende over for fremmede, og den kommer som regel godt ud af det med andre hunde.

BEHOV
Racen er kun moderat motionskrævende, selv om den sætter stor pris på at få lov til at bevæge sig frit. Den har brug for nær kontakt med sine mennesker og trives bedst i faste rammer.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den afsøger terrænet grundigt og nøjagtigt uden at komme for langt væk fra sin fører. Den arbejder i behersket tempo og holder altid tæt kontakt. Den egner sig til jagt på alle former for vildt i alle terræner og er effektiv til eftersøgning af skadet vildt.

PELS OG PLEJE
Den middellange pels er tæt og beskytter hunden godt i al slags vejr. Den er glat, tilliggende og danner faner på ørerne, bag på benene og på halen. Pelsplejen er overkommelig. En grundig ugentlig gennembørstning og frisering holder den fri for snavs og filtre.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen er generelt samarbejdsvillig, så opdragelsen volder sjældent problemer. Den er også lærenem, god til at koncentrere sig og ivrig efter at samarbejde. Beløn selvstændigt arbejde og giv hunden opgaver, der styrker dens selvtillid.

HØJDE
55-64 cm begge køn.

VÆGT
25-29 kg.

FARVER
Hvid med brune eller orange aftegninger og med eller uden små pletter.

SPECIALKLUB
Dansk Drentsche Patrijshond Klub
OPRINDELSE
I 1500-tallet udviklede racen sig fra jagthunde, der kom til Holland fra Spanien via Frankrig, og afbildninger viser, at den ikke har forandret sig nævneværdigt siden. Navnet betyder ”agerhønsehunden fra Drenthe”, som var den provins, hvor det var lykkedes at undgå krydsning med andre jagthunderacer. Racen var her lige så meget gårdhund hos hedebønderne, som den var jagthund, og lejlighedsvis blev den også spændt for trækvognen. Livet som gårdhund er baggrunden for dens særlige karakter.

HJEMLAND
Holland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Drentsche Patrijshund.

FCI GRUPPE
Gruppe 7 – Stående jagthunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem