MENU

Størrelse

STOR

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

2 Hvalpe til salg

Dogue de Bordeaux

MENTALITET
Med sit samarbejdsvillige, intelligente og frygtløse væsen har racen haft adskillige funktioner, hvilket vidner om racens alsidighed og tilpasningsdygtighed. Racen har været brugt til vidt forskellige ting så som kvægdrivere, som hyrdehunde i fåreflokke, jagt, kampe og som vagthunde. I dag anvendes racen primært som familie- og vagthunde. Racens lidt barske og overlegne udseende gør den til en formidabel vagthund. Bag dette imponerende udseende gemmer sig en sød, kærlig, loyal, savlende og elskelig karakter, der gør racen til en god følgesvend og selskabshund.

BEHOV
Hunden er nært knyttet til sin familie, tålmodig over for børn, men kan være reserveret over for fremmede. Kræver nogen hundeerfaring, men den er som regel rolig og behersket og lader sig ikke let ophidse. Ikke en udpræget løbeglad hund, men den behøver plads omkring sig og en ejer, som optræder som en venlig og konsekvent leder. Hanhundene er generelt meget selvsikre og kan besvare udfordringer fra artsfæller.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Behersket jagtlyst, så den holder gerne tæt kontakt til sin fører. Unghunden er relativt aktiv. Som kønsmoden er den temmelig selvbevidst, men ikke nogen slagsbror, blot den er blevet socialiseret tidligt til andre hunde såvel som til mennesker.

PELS OG PLEJE
Pelsen er fin, kort og føles ret blød i strukturen. Den kræver kun ubetydelig pleje, fx en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind for at fjerne støv og løse hår. </BR></BR>Hovedets dybe furer og folder skal til gengæld holdes rene og tørre for at undgå hudirritationer. Hunden savler en del.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er på én gang barsk og følsom af sind, og den reagerer bedst på en venlig og konsekvent opdragelse. Hårdhed vil kun nedbryde tilliden og lukke af for viljen til at lære. Træn med gode belønninger i korte, tempofyldte sekvenser.

HØJDE
Hanner 60-68 cm. Tæver 58-66 cm.

VÆGT
Hanner mindst 50 kg. Tæver mindst 45 kg.

FARVER
Ensfarvet fra mahogni til isabellafarvet, evt. med lidt hvidt på bryst og poter.

SPECIALKLUB
Dansk Dogue De Bordeaux Klub
OPRINDELSE
Oprindeligt blev racen brugt som kvægdriver og som vagthund på vingårdene i området omkring Bordeaux. Racen overlevede med nød og næppe en national krise og to Verdenskrige, men kom stærkt tilbage sammen med skuespilleren Tom Hanks i filmen "Turner og Hund", der blev lavet i 1986. Racen benævnes bl.a. under navne som: Fransk mastiff, bordeauxdoggen, Bordeaux bulldog, Bordeaux'en eller bare DDB.

HJEMLAND
Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN
Dogue de Bordeaux.

FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde
Den blide kæmpe

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem