MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

7 Hvalpe til salg

Dobermann

MENTALITET
Af natur venlig, fredelig og hengiven over for familien og dens børn. Trods sit sociale væsen er en dobermann dog ikke udpræget behagesyg. I unghundeårene prøver den grænser af, og især hanhundene kan have tendens til at udfordre. Som familiehund er den trofast og hengiven, men også en race, som kræver nogen erfaring.

BEHOV
Har behov for megen menneskelig nærhed, rigelig motion og masser af beskæftigelse med løsning af meningsfyldte opgaver. Skal opdrages konsekvent. Afsæt grænser, og beløn ønsket adfærd.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Brugshundenes turbomodel har en energi og en dynamik, der kræver en god portion tålmodighed hos familien. Hjemme er den til gengæld en kælegris, som sætter stor pris på en plads i sofaen. Generelt lydhør over for anvisninger og med god kontakt.

PELS OG PLEJE
Pelsen er meget kort, forholdsvis hård, glansfuld og tæt tilliggende. Den kræver ingen pleje, men en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind fjerner de løse hår, der ellers ville sætte sig i møbler og tæpper. Uden et isolerende hårlag kan racen være noget kuldskær.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen er arbejdskrævende, men også samarbejdsvillig, lærenem og en fornøjelse at træne med. Vær konsekvent, men venlig både i stemmeføring og kropssprog og afslut enhver øvelse i god stemning, så det giver hunden lyst til den næste sekvens.

HØJDE
Hanner 68-72 cm. Tæver 63-68 cm.

VÆGT
32-45 kg.

FARVER
Sort eller brun med rustrøde aftegninger.

SPECIALKLUB
Dansk Dobermann Klub
OPRINDELSE
begyndelsen af 1870'erne skabte Friedrich Louis Dobermann racen på basis af tilfældige skarpe hunde af ukendt oprindelse. En forgænger til nutidens rotttweiler og lokale gårdhunde har dog helt sikkert spillet en afgørende rolle. Målet var en effektiv vagthund, som kunne hjælpe ham i arbejdet som skatteopkræver, nattevagt og kommunal hundefanger. Senere har manchester terrier og greyhound bidraget til at give racen dens elegance. Meget brugt som politihund under mildere himmelstrøg.

HJEMLAND
Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Dobermann.

FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde
Elegant, stolt & frygtløs
Elegant, stolt & frygtløs
Elegant, stolt & frygtløs
Elegant, stolt & frygtløs

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem