MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

1 8 Hvalpe til salg

Dansk/Svensk Gårdhund

MENTALITET
En dansk/svensk gårdhund er opvagt, opmærksom og livlig hund, der elsker aktivitet af enhver art. Den kaster sig med begejstring ud en al slags leg især sammen med børn, men har også let ved at afreagere. Dansk/svensk gårdhund elsker mennesker og søger gerne selskab. Over for fremmede er den nysgerrig og frimodig, glad og tryg. En festlig selskabshund, som trives fint flere sammen. En god tur-kammarat og let at have med på ferie.

BEHOV
En dansk/svensk gårdhund er et energibundt, som kræver både opmærksomhed og beskæftigelse. Er en eminent rottejæger og graver gerne og ivrigt efter muldvarp/mosegrise og andre smågnavere, så haveejere gør klogt i ikke at være alt for nærtagende.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den dansk/svensk gårdhund er lynhurtig og spontan både i benene og i hovedet. Jagtinstinktet er meget velbevaret. Dens have er nødt til at være indhegnet, men de fleste havehegn kan sagtens holde en velstimuleret familiehund inde. Den er dog ikke tilbøjelig til at strejfe og holder hele tiden tæt kontakt.

PELS OG PLEJE
Pelsen er kort, hård og glat og kræver i sig selv så godt som ingen pleje. Den fælder dog meget to gange om året, og de stive hår har en irriterende evne til at bore sig lodret ned i møbler og op i fodsåler, hvor de begge steder kan være lidt svære at fjerne.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Dansk/svensk gårdhund er en kvik og lærenem hund, der virkelig gerne vil samarbejde. Den kan være så ivrig for at lære, at den er svær at styre, og man skal være meget hurtig med anvisninger og ros, ellers overhaler hunden en og er hurtigt i gang med noget andet.

HØJDE
Hanner 34-37 cm. Tæver 32-35 cm.

VÆGT
7-12 kg.

FARVER
Hvid skal være dominerende men med aftegninger i form af forskellige farver, størrelse og kombinationer af sort, tan, brunt og forskellige nuancer af fawn.

SPECIALKLUB
Dansk/Svensk Gårdhundeklub
OPRINDELSE
Allerede for langt over tusind år siden var typen udbredt fra Skåne over Danmark til Nordtyskland. Det viser arkæologiske udgravninger. Gårdhunden er ikke nogen terrier, men en pinscher, som var uundværlig på enhver landejendom til at holde stalde og lader fri for rotter og mus og som alarmklokke, når nogen nærmede sig. Avlen har i århundreder været noget tilfældig, men i 1980'erne begyndte det målrettede arbejde, som i 2009 førte frem til international anerkendelse samt en FCI godkendelse og standard udgivet 19. maj 2009.

HJEMLAND
Danmark/Sverige.

INTERNATIONALT RACENAVN
Danish/Swedish Farmdog

FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde
Glad familiehund med mange talenter
Glad familiehund med mange talenter

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem