MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

MELLEM

2 Hvalpe til salg

Dansk Spids

MENTALITET
Den danske spids er venlig, tolerant og omgængelig over for kendte mennesker og dyr. I familien er den kærlig og meget hengiven og en altid veloplagt legekammerat for børnene. Over for fremmede kan den være en smule reserveret, vagtsom og noget gøende. En fordringsløs hund, der finder sig godt til rette som værdsat selskabshund.

BEHOV
Racen trives bedst med et godt socialt liv i nær kontakt med mennesker, men den kan sagtens lære at være alene. Dansk spids sætter stor pris på motion og beskæftigelse, men er ikke egentlig krævende.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Racen har helt frem til i dag fungeret som en kombination af gårdhund og selskabshund. Dens jagtlyst er meget behersket, så den er ikke tilbøjelig til at strejfe omkring på egen hånd, men holder sig oftest i nærheden af sit område og sine mennesker.

PELS OG PLEJE
Den glansfulde og middellange pels har blød og tyk underuld, og den beskytter godt i al slags vejr. Den skal børstes grundigt igennem en gang om ugen for at begrænse fældningen til overgangsperioderne forår og efterår. Et bad to til tre gange om året gør underværker.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Opdragelsen volder sjældent problemer, hvis den påbegyndes tidligt og gennemføres med venlig konsekvens. Hunden er kvik og glad for at løse opgaver, så med en varieret og tempofyldt træning er den velegnet til mange former for hundesport.

HØJDE
Hanner 43-49 cm. Tæver 39-46 cm.

VÆGT
12-18 kg.

FARVER
Hvidlig over i bisquit (gullig cremfarvet)

SPECIALKLUB
Selskabet For Dansk Spids
OPRINDELSE
Racen har formentlig eksisteret her i landet i utallige år. Den har levet et meget anonymt og ubemærket liv under navne som samojedespids, ulvespids og grønlænderspids. Den levede for det meste på gårde i Jylland som børnenes hund og i byerne hos jævne borgere og erhvervsdrivende. I 1988 tog Dansk Kennel Klub initiativ til at samle og mønstre så mange eksemplarer af racen som muligt. Det førte til en foreløbig registrering og en standard baseret på de hunde, der blev godkendt til avl.

HJEMLAND
Danmark.

INTERNATIONALT RACENAVN
Racen er endnu ikke internationalt anerkendt.

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde
Den nationale spids

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem