MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

1 5 Hvalpe til salg

Dalmatiner

MENTALITET
En livlig, selvstændig og aktiv hund, der elsker at bevæge sig og bruge sin næse, men den er også mageligt anlagt. Det er en intelligent hund, der forstår at udnytte det til egen vinding (ikke ejerens). Den gør relativt sjældent, men fortæller tydeligt, hvis der kommer ubudne gæster. Ofte smiler den imødekommende til fremmede, hvilket fejlagtigt kan opfattes som aggressivitet.

BEHOV
Hunden deltager gerne i alle familiens aktiviteter, hvis de er tilpas afvekslende, og så behøver den ikke megen motion. Den skal have daglige gåture og opgaver med mentale udfordringer.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den elsker at løbe, også lange distancer. Når den unge hund er fri, løber den gerne langt omkring, men ved hele tiden, hvor ejeren er.

PELS OG PLEJE
Den korte, hårde og glat tilliggende pels er tæt og glansfuld. Pelsen er "selvrensende" og kræver ingen pleje. En daglig børstning eller aftørring med et fugtigt vaskeskind fjerner mange af de løse hår, der sætter sig på tøj, møbler og tæpper, hvor de tydeligt ses.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Dalmatineren er lærenem og selvstændig. Den vil gerne lære nyt. Når det så er lært, er det ikke så interessant mere. Derfor skal træningen være varieret, ikke for langvarig og med god positiv motivation. Dalmatineren er ofte stædig, så forsøg på indlæring med tvang har ofte en virkning modsat den ønskede.

HØJDE
Hanner 56-62 cm. Tæver 54-60 cm.

VÆGT
24-35 kg.

FARVER
Helt hvid med sorte eller brune, veldefinerede, runde pletter.

SPECIALKLUB

Dansk Dalmatiner Klub
OPRINDELSE
Racen har navn efter provinsen Dalmatien på Adriaterhavskysten i det tidligere Jugoslavien, men dens oprindelse er uklar og bygger alene på formodninger. Sigøjnere kan have bragt den med fra Indien til Middelhavsområdet, hvor den har været kendt i hvert fald fra 1300-tallet. </BR>I 1800-tallet var den populær blandt kuske. Den fulgte vognene, banede vej og advarede mod landevejsrøvere. Dalmatinere har haft mange andre opgaver, fra jagthund, grænsevagthund, kurerhund, redningshund og rottehund på brandstationerne og trækhund blandt andet for hundeslæder. I dag fungerer dalmatineren først og fremmest som en fremragende familiehund.

HJEMLAND
Kroatien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Dalmatinac.

FCI GRUPPE
Gruppe 6 – Drivende jagthunde og schweisshunde
En kontaktsøgende & kærlig individualist
En kontaktsøgende & kærlig individualist
En kontaktsøgende & kærlig individualist

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem