MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Curly Coated Retriever

MENTALITET
Det er den største, mest robuste og mest selvstændige af alle retrieverne. Den er som de øvrige rolig, pålidelig og venlig over for alle i familien. Den er en af de mest vagtsomme hunde i jagthundegrupperne og kan virke noget skeptisk i forhold til fremmede og andre hunde. Det er ikke en hund for førstegangshundeejeren.

BEHOV
Den kræver tidlig socialisering, konsekvent opdragelse, meget motion og plads til at røre sig samt mentalt stimulerende beskæftigelse og et godt socialt liv. Svømmer og apporterer gerne.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den er sent udviklet, og som ung er den særdeles aktiv og foretagsom. Den har tendens til at knytte sig mest til den person, der træner og arbejder med den. Den holder generelt god kontakt til vedkommende og er ikke tilbøjelig til at gå sine egne veje.

PELS OG PLEJE
Kroppen er fra nakke til halespids dækket af små, stramme og faste krøller, som ligger tæt ind til huden uden underuld. Resten af hunden er glathåret. Den helt specielle pels er tilpasset til at arbejde i vand, men beskytter også godt mod skrammer. Den er stort set selvrensende.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er som regel positiv over for indlæring, men kan være lidt egensindig. Den kræver en ejer, som roligt og venligt kan motivere hunden og vinde dens respekt. Ud over til jagt og navnlig apportering er den velegnet til mange andre opgaver.

HØJDE
Hanner ca. 68 cm. Tæver ca. 63 cm.

VÆGT
32-36 kg.

FARVER
Sort eller leverfarvet.

SPECIALKLUB
Dansk Retriever Klub
OPRINDELSE
Racen kan føres tilbage til omkring år 1800, hvor den nu uddøde engelske tweed water spaniel blev krydset med nogle af de hunde, der kom fra Newfoundland til England med torskefiskerne, samt muligvis med andre vandapporterende fuglehunde. Den blev tidligt populær som jagthund hos vildtfogeder og opsynsmænd i skovene, hvor dens vagtsomhed var en hjælp i kampen mod krybskytteri. Da den er robust i selv det barskeste klima, har den også været forsøgt anvendt som lavine- og redningshund.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Curly Coated Retriever.

FCI GRUPPE
Gruppe 8 – Apporterende jagthunde
Retrieveren til alle aktiviteter

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem