MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

Lavt

4 5 Hvalpe til salg

Coton de Tulear

MENTALITET
Coton de tulearen har et udadvendt og velafbalanceret væsen. Den er generelt tillidsfuld og omgås fint med både mennesker og andre hunde. Coton de tulearen er en udpræget selskabshund, som knytter sig nært til familien og i reglen uden større vanskelighed kan tilpasse sig enhver livsstil. Man må dog være forberedt på en betydelig pelspleje.

BEHOV
Coton de tulearen har en fortid som både vagt-, hyrde- og jagthund, så den behøver regelmæssig motion og mentalt stimulerende beskæftigelse. Desuden et godt socialt liv med nær menneskelig kontakt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Coton de tulearen er glad for at bevæge sig med mulighed for at løbe frit. Den sætter pris på at få lov til at bruge sin næse, og den griber gerne chancen for at lege med andre hunde af samme størrelse. Coton de tulearen er selvstændig, men holder forholdsvis god kontakt.

PELS OG PLEJE
Pelsen har givet racen navn. Den er bomuldsagtig (coton betyder bomuld på fransk), meget blød og fjedrende, aldrig hård eller strid. Den er tæt og rigelig og kan være let bølget. Den skal børstes jævnligt - helst dagligt. Hvalpen skal derfor tidligt vænnes til pelsplejen.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Ingredienserne, der bør indgå i opdragelsen af en Coton de tuléar, er motivation, konsekvens, variation og belønning. Hold igen med godbidderne, så den lille hund ikke bliver overvægtig. Beløn i stedet med kontakt, ros og forskellige lege.

HØJDE
Hanner 25-30 cm. Tæver 22-27 cm.

VÆGT
3,5-6 kg.

FARVER
Hvid evt. med et anstrøg af lysegråt eller rødgult på ørerne.

SPECIALKLUB

Klubben For Små Selskabshunde
OPRINDELSE
Små hvide hunde med lang silkeblød pels har eksisteret i årtusinder omkring Middelhavet. Det fortælles, at typen kom til Madagaskar for flere hundrede år siden, da et skib strandede ud for øen Réunion. De blev efterhånden til en større stamme af vildhunde. Rundt om havnebyen Tuléar blev vilde hunde indfanget og brugt som gårdhunde eller i nogle tilfælde til som jagthunde. Omkring 1950 kom enkelte til Frankrig, og i 1970 blev racen godkendt. Coton de tulear er i dag en populær selskabshund over hele verden.

HJEMLAND
Madagaskar/Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN
Coton de Tuléar.

FCI GRUPPE
Gruppe 9 – Selskabshunde
Bomuldshunden
Bomuldshunden
Bomuldshunden
Bomuldshunden

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem