MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Collie, korthåret

MENTALITET
Det er i princippet kun pelslængden, der adskiller de to collievarianter. I praksis er de i dag dog også lidt forskellige af væsen. Den korthårede "sportsmodel" har ikke i samme grad været avlet udelukkende på udseendet, så den har bevaret mere af hyrdehundeinstinktet. Den er venlig og en fortrinlig selskabshund.

BEHOV
En livlig hund, som har brug for en hel del motion og beskæftigelse i form af opgaver, som kan stimulere den mentalt. Behøver desuden et godt socialt liv med tæt kontakt til familien.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Aktiv, årvågen og knap så følsom over for uventede påvirkninger som den langhårede collie. Man fristes til at betragte den som en mellemting mellem denne og den til tider overdrevent foretagsomme border collie. Kontaktglad og lydhør over for anvisninger.

PELS OG PLEJE
Dækpelsen er strid i strukturen, kort og glat tilliggende med meget tæt underuld. Pelsen er lidt længere på hals og bryst, hvor den danner en krave. Den beskytter hunden godt i al slags vejr, og den er meget enkel at holde i hverdagen med en jævnlig gennembørstning.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen er nem at socialisere. Den er samarbejdsvillig, har en hurtig opfattelsesevne og kan blive en fremragende sports- og konkurrencehund. Bør trænes konsekvent, men uden hårdhed, varieret og i korte sekvenser, så hunden ikke når at kede sig.

HØJDE
Hanner 56-61 cm. Tæver 51-56 cm.

VÆGT
20-34 kg.

FARVER
Zobel, trefarvet eller blue merle med hvide aftegninger. Den hvide farve må dog ikke være dominerende.

SPECIALKLUB
Dansk Collie Klub
OPRINDELSE
Korthåret og langhåret collie har samme oprindelse. De kom til Skotland som fårehyrder, og de blev oprindelig regnet som en og samme race. Der kunne langt op i tiden i begge slags kuld forekomme hvalpe af den modsatte hårlagsvariant. Nu har racerne hver sin standard, og de parres ikke længere indbyrdes. Den korthårede collie har aldrig fået samme opmærksomhed som den langhårede, og den blev betragtet kun som en arbejdshund i meget lang tid. I dag er den en elegant, sporty familiehund.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Collie Smooth.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde
Den korthårede Lassie

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem