MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

1 3 Hvalpe til salg

Collie

MENTALITET
Den skotske hyrdehund er Storbritanniens klassiske fårehund, som i årenes løb har udviklet sig til en ypperlig selskabshund. Collien er kontaktsøgende, lærevillig og nem at omgås. Den er især venlig og beskyttende over for familiens børn. Den kan have tilbøjelighed til at blive forskrækket fx over høje lyde.

BEHOV
En collie behøver et godt socialt liv med tæt kontakt til familien. Den bør aktiveres og få lov til at møde mange nye udfordringer lige fra hvalp. Legelysten er stor, også når den bliver ældre.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En collie har brug for en del motion som ung, men tilpasser sig efterhånden helt efter omgivelserne. Sætter livet igennem pris på at løse opgaver. Den er samarbejdsvillig, tager gerne mod anvisninger og holder sig som regel i nærheden af sine mennesker.

PELS OG PLEJE
Den store, glansfulde pels fælder mindre, end man umiddelbart skulle forvente, og den er smuk, når den er velplejet. Pelsen kræver dog en omhyggelig børstning og frisering mindst en gang om ugen for ikke at filtre, og man kan roligt sætte en times tid af til arbejdet.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Nogle collier er følsomme og bliver let forskrækkede for høje lyde, glatte gulve eller andre hunde, som opfører sig voldsomt. Socialiser hunden omhyggeligt. Træn blidt med rigelig belønning og uden at presse. Træn øvelser, der skaber tillid.

HØJDE
Hanner 56-61 cm. Tæver 51-56 cm.

VÆGT
20-34 kg.

FARVER
Zobel, trefarvet eller blue merle med hvide aftegninger. Den hvide farve må dog ikke være dominerende.

SPECIALKLUB
Dansk Collie Klub
OPRINDELSE
Den langhårede collie kom til Skotland med fårene, og den har været avlet målrettet på udseendet siden midten af 1800-tallet. Dens popularitet eksploderede, da dronning Victoria anskaffede racen omkring 1880. Under de to verdenskrige gjorde adskillige collier god nytte som sanitets- og ordonnanshunde. Det næste store popularitetsboom kom i 1960'erne, da Hollywood begyndte at producere Lassie-filmene. Det betød et tilbageslag for collien mentalt, som først nu er ved at være genoprettet.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Collie Rough.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde
Lassie - den skotske hyrdehund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem