MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

MELLEM

1 Hvalpe til salg

Clumber Spaniel

MENTALITET
Det er en venlig og værdig hund, stabil og afbalanceret. Den er noget mere reserveret end de øvrige spaniels. Den accepterer nødigt, at andre hunde nærmer sig dens ”flok”. Det er oprindelig en jagthund, som i dag udfylder en plads som familie- og selskabshund. Her knytter den sig ofte mest til en bestemt person.

BEHOV
Racen er sindig og virker måske lidt lad. Den sætter dog stor pris på daglige gåture, gerne med mulighed for at bevæge sig frit og bruge sin fremragende lugtesans. Glad for kontakt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Udendørs er den aktiv og bl.a. meget glad for at følge et spor. Indendørs er den særdeles rolig. Den unge hund skal socialiseres tidligt og vedholdende for at overvinde sin reservation over for fremmede mennesker og hunde. Den bliver sent moden.

PELS OG PLEJE
Pelsen er rigelig og glat tilliggende med en silkeagtig struktur. Den skal børstes grundigt igennem en gang om ugen, og de fyldige behæng på ben og bryst skal friseres ofte for at undgå filtre. Pelsen er ikke særlig smudsafvisende, og støv og snavs ses meget på det hvide.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den arbejder bedst og helst i et langsommere tempo end de fleste andre hunde. Desuden må man tage hensyn til den tunge krop og ikke overbelaste hunden, før den er helt udvokset. Ellers er opskriften den samme: Venlighed og konsekvens.

HØJDE
Hanner 48-50 cm. Tæver 43-48 cm.

VÆGT
Hanner 25-32 kg. Tæver 20-27 kg.

FARVER
Hvid med citrongule aftegninger.

SPECIALKLUB
Spaniel Klubben
OPRINDELSE
Racen har navn efter hertugen af Newcastles hjem i Clumber Park i Nottinghamshire. Hertil flyttede den franske hertug af Noailles sine apporterende jagthunde kort før revolutionen i 1789. Senere er de formodentlig krydset med basset hound og måske blodhund. Man ønskede en tung hund, som kunne trænge gennem selv det tætteste krat og søge langsomt og grundigt uden at give hals. Racen blev populær blandt pensionerede officerer og embedsmænd, og den blev opdrættet af Edward VII på Sandringham.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Clumber Spaniel.

FCI GRUPPE
Gruppe 8 – Apporterende jagthunde
Et venligt og værdigt væsen

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem